REUTERS/Amel Emric
REUTERS/Amel Emric

Nijemci se 'rugaju' s Bilinim poljem: „Nismo tako često igrali na ovakvom stadionu. Zapravo je šarmantan“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 09:06

Nagelsmann je rekao da ga ne zanima stanje svlačionica jer se on svakako neće tuširati nakon utakmice, već samo stanje travnjaka na kojeg će njegovi igrači istrčati

Ovog petka, s početkom u 20.45 sati, reprezentacija BiH na Bilinom polju u Zenici dočekat će reprezentaciju Njemačke u sklopu trećeg kola Lige nacija A. Naravno, gosti imaju ulogu velikog favorita, ali izuzev klasične najave utakmice, Nijemci su se u svojim TV-prilozima uglavnom fokusirali na stadion na kojem će se odigrati utakmica.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ukratko, prilog RTL-a bio je jako grub. I nije se svidio ljudima u BiH. Na konferenciji za medije dan prije utakmice, Julian Nagelsmann također se osvrnuo na stadion u Zenici.

„Zapravo je šarmantan. Nismo tako često igrali na takvom stadionu“, kratko je rekao izbornik, da bi se onda na njega nadovezao Alexander Nübel:

„Ljepše je od školskih terena. Imali smo manje od jedne školske dvorane u Stuttgartu godinu dana kada se obnavljao stadion.“

Inače, spomenimo kako se na konferenciji za medije Nagelsmann 'obračunao' i s Jensom Lehmanom koji je javno sugerirao izborniku tko bi trebao braniti kada nema Ter Stergena. Nekadašnji vratar Arsenala rekao je kako je očita jedinica Njemačke kada nema zvijezde Barcelone Bernd Leno iz Fulhama, ali njegove riječi nisu baš najbolje 'legle' Nagelsmannu.

„Mnogi samoprozvani eksperti su komentirali naše vratarsko pitanje. Isto je u četvrtak ujutro napravio još jedan 'ekspert' što sam imao priliku pročitati. Uvijek je dobro da znate pozadinu priče prije nego što nešto kažete i pokušate ispasti pametni“, odgovorio je Nagelsmann Lehmanu.

Što se tiče domaćina i konferencije za medije koju su oni održali, Segej Babarez i napadač Ermedin Demirović pred pripadnike sedme sile stigli su nasmijani od uha do uha.

„S kim god da igramo, plan je tu. Želimo ovu utakmicu završiti pozitivnim rezultatom. Vidjet ćemo što će biti i kako će to biti. Sigurno nam je veliki adut naša publika. Nadamo se dobroj atmosferi i vidjet ćemo kako će to završiti", rekao je izbornik Barbarez, koji se potom osvrnuo na podcjenjivačke natpise u njemačkim medijima.

„Uvijek će biti svakakvih članaka. Naravno da svako ima svoje mišljenje. Ja nemam problem kad netko ima realan pogled. Svakodnevna motivacija ste i vi novinari kada shvatimo koliko vas ima. Ovo je za mene specijalna utakmica, a isto vrijedi i za momke koji igraju u Njemačkoj.“

Uz izbornika, utakmicu je kratko najavio i 26-godišnji napadač Stuttgarta koji je ljetos napustio Augsburg i postao Švabo u transferu vrijednom 21 milijun eura.

„Svi znamo tko je Njemačka. Svi znamo protiv koga igramo, poznajem dosta njihovih igrača. Međutim, mi za svaku utakmicu radimo analize. Mislim da smo se dobro spremili i sigurno ćemo sutra dati svoj maksimum. Utakmica slična kao protiv Nizozemske? Ne bih ulazio u detalje oko pripreme. Možda bude nekih iznenađenja na terenu što se tiče taktika. MI dosta vremena provedemo ispred televizija radeći analize, to jednostavno mora biti tako.“



Tagovi

NjemačkaNjemačka nogometna reprezentacijaJulian NagelsmannAlexander NubelLiga nacijanogometna reprezentacija bosne i hercegovine

Ostale Vijesti