Reuters / Giampiero Sposito
Reuters / Giampiero Sposito

Ljepotan opet igra: Nekadašnji napadač Milana i Juventusa skinuo kopačke s klina i potpisao za osmoligaša!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 08:00

Koliko je bio po naslovnicama sportskih medija, isto toliko bio je i po onim modnim gdje mu je pod rukom uvijek bila prekrasna Federica Nargi.

Kad je bio na svojem vrhuncu, a to je bio onaj period između 2009. i 2012. godine, Alessandro Matri izgledao je kao napadač koji je pogodan za svaki stil nogometa i koji bi svakom europskom velikanu bio pojačanje. Nije bio najbrži, nije bio tehnički najpotkovaniji, nije – kako ono vole reći – loptu udarao drugačije od ostalih, ali je zato bio neumoljiv pred suparničkim golom te je sve ono što je morao zabiti – i zabio.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dijete Milana, koji je da bi dosanjao dječačke snove i debitirao za Rossonere prvo morao igrati za Prato, Lumezzane, Rimini, Cagliari i Juventus u čijim se redovima i posebno istaknuo, ukupno je u Serie A, igrajući također i za Milan, Fiorentinu, Genou, Lazio, Sassuolo i Bresciju, skupio 346 nastupa, 92 pogotka i 24 asistencije. U redu, nije bio najbolji svih vremena, ali da je bio dobar – bio je. Ne koliko ga se povlačilo po medijima, ali što je tu je.

Razlog zašto je Marti bio jednako zanimljiv sportskim i modnim medijima je njegova nevjenčana partnerica Federica Nargi. Diljem Europe ona možda nije popularna poput Dilette Leotte ili Wande Nare, ali u Italiji bivšu manekenku i televizijsku voditeljicu iz Rima mnogi ističu kao najljepšu 'Wagsicu'. Baš kao što su Matrija isticali kao najljepšeg nogometaša…

A ljepotan Alessandro, koji je igračku karijeru okončao 2020. po odlasku iz Sassuola, sada se opet zaželio nogometa. Okušao se kratko kao team manager Lazija, taj posao radio je u sezoni 20./21., ali jednostavno se tu nije našao. Iako je nedavno proslavio 40. rođendan, Matri smatra kako i dalje može štošta reći na zelenim travnjacima. Doduše, ne u najboljim svjetskim ligama, ali kao da je to bitno…

Na društvenim mrežama talijanski osmoligaš ASD Graffignana 2013, smješten kojih 40-ak kilometara jugoistočno od Milana, objavio je kako je Alessandro Matri njihov novi igrač. Koliko će često igrati i trenirati, zasad se ne zna, ali sama činjenica da su u klub koji je tek nešto stariji od desetljeća uspjeli dovesti igrača koji ima sedam nastupa za Azzurre je ogromna stvar.

U svakom slučaju, 'ljepotan' Alessandro opet igra. Skinuo je kopačke s klina, a pažnju na terenu plijenit će jednako poput Federice koja će sigurno uz sam rub igrališta pratiti njegove utakmice. Ako, naravno, nema nikakvih revija u to vrijeme… (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Alessandro Matritalijanski nogomet

Ostale Vijesti