REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Zna se tko dolazi umjesto Txikija: Manchester City dogovorio dolazak novog sportskog direktora

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 12:05

Riječ je o nekoć sjajnom veznjaku koji je igrao Sporting, Newcastle, Valenciju…

Txiki Begiristain, Pepov čovjek, sportski direktor s kojim surađuje već godinama i koji je u svojoj karijeri kreirao sportsku politiku u samo dva kluba – Barceloni i Manchester Cityju – na kraju sezone ispraznit će svoj ured na Etihadu pa svoje talente odnijeti negdje drugdje. Zasad još uvijek nije poznato gdje točno, mnogi misle da bi se mogao vratiti u Barcelonu, ali sve to je zasad u sferi nagađanja. Pogotovo kad se zna da Deco radi prilično dobar posao te je ugovorno vezan s Barcelonom do ljeta 2026. godine.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, gdje će Txiki tek treba vidjeti, ali izgleda da se već sada zna tko će Txikija zamijeniti. A to je Hugo Viana, aktualni sportski direktor Sportinga koji je na toj funkciji još od 2018. godine. Iza Huga Viane je vrlo dobra igračka karijera, najviše ga se pamti po danima provedenim u matičnom Sportingu, a onda i Newcastleu i Valenciji, dok je posljednje tri sezone u igračkoj karijeri (koju je završio dosta rano, već 2016.), odigrao u UAE-u.

Mnogi engleski mediji, a među njima je i Jack Gaughan koji za Daily Mail prati zbivanja u i oko Cityja, javljaju kako je dogovor postignut te da će Hugo Viana 'taj'. Doduše, sat vremena kasnije se u 'vagon' ukrcao i Fabrizio Romano koji također piše kako je sve dogovoreno i kako je njegova 'ekskluziva' potvrđena, ali ipak su ovu vijest prvi napisali neki drugi novinari.

Kako bilo, izgleda kako će čovjek koji je u Sporting doveo Gyökeresa, Diomandea, Hjulmand i prije svega trenera Rubena Amorima sada sve dogovorio s Cityjem. Sporting je isto tako prošle sezone osvojio naslov prvaka Portugala, drugi u mandatu Huga Viane, što ima priličnu težinu kad se uzme u obzir da Benfica i Porto ulažu nemjerljivo veći novac i imaju puno, puno veće proračune.

Dakle, sve je dogovoreno, Hugo dolazi na kraju sezone, a kad je jednom bude baš sve crno na bijelo potpisano, čelnici Cityja međusobno će si moći dati 'pet'... (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Manchester CityTxiki Begiristainsportski direktorPremier ligaSportingSporting Lisabon

Ostale Vijesti