Reuters/Paul Childs
Reuters/Paul Childs

Engleski izbornik traži alibije: „Eksperimentirali smo“, Jovanović: „George će zauvijek biti dio nas“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 08:35

Grci su pobjedu posvetili Georgeu Baldocku...

Svakako jedno od najvećih, ako ne i najveće, iznenađenje koje smo ovog četvrtka mogli vidjeti u Ligi nacija je pobjeda Grčke protiv Engleske na Wembleyju. U emotivnom ogledu gosti su došli do 2-1 slavlja pogotkom duboko u sudačkoj nadoknadi, a najveći heroj Grka bio je sjajni napadač Pavlidis koji je postigao oba pogotka za svoju reprezentaciju. Očekivano, Grci su pobjedu posvetili nedavno preminulom Georgeu Baldocku koji je u utorak kasno navečer pronađen mrtav u svojem domu. Baldock je rođen u Engleskoj, dugoj je igrao za Sheffield United, dok je posljednje branio boje PAO-a.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Ovo je razočaravajuće. Pričao sam o svemu s igračima. Neće nam uvijek sve ići po planu, ali sada je najvažnije da dobro odgovorimo protiv Finske. Danas smo probali nešto novo i drugačije. Htjeli smo osvojiti sredinu i igrati drugačije nego inače. To je nešto što smo probali dan ranije na 20 minuta, eksperimentirali smo. Razočaran sam što nije uspjelo. Ipak, ne treba imati prevelika očekivanja, probat ćemo opet“, rekao je Lee Carsley, engleski izbornik, nakon utakmice.

„Kad pogledamo kvalitetu naših igrača i način na koji smo danas primili golove, sve iz grešaka, možemo biti samo razočarani. Čak smo i gol za 1-1 zabili jer smo imali sreće. Mislim da je definitivno opcija da opet igramo s ovim sustavom. Moramo biti hrabri i isprobavati nove stvari. Važno je da izborimo promociju iz ove lige“, dodao je.

Inače, poslije utakmice, kada su grčki navijači skandirali ime tragično preminulog Baldocka, što su engleski navijači potom popratili pljeskom, jednostavno nije uspio izdržati Tasos Bakasetas koji nije mogao suzbiti suze, a one su potom obišle nogometni svijet.

Novinari grčke Gazzeta, koji nisu štedjeli hvalospjeve za igru svoje reprezentacije, napisali su kako je ova pobjeda bila – za dušu Georgea. Ivan Jovanović, izbornik Grčke, poslije utakmice je poručio:

„Jako nam je bilo teško kad smo čuli što se dogodilo, naravno da atmosfera nije bila dobra među igračima, sve nas je ovo potreslo. No, George će uvijek biti dio ove reprezentacije. Nikada nećemo prestati nositi ga u našim mislima.“

O samoj utakmici i pobjedi protiv Engleske nije duljio.

„Bili smo maksimalno koncentrirani. Bilo je trenutaka kada smo patili, ali isto tako smo u nekim trenucima natjerali Engleze da oni pate. Ova grupa igrača je jako povezana.“

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Engleska nogometna reprezentacijaGrčka nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti