Luka stanzl/PIXSELL
Luka stanzl/PIXSELL

Livaja je ponovno heroj Splita! Hajduk uzeo pobjedu u Derbiju

pet. 13.09.24. | 17:41

Velika tri boda za Splićabe

Jedna pogreška i jedan sjajan potez odredili su pobjednika Derbija na Maksimiru. Marko Livaja se iskrao pažnji Dinamove obrane, iz prva naciljao sjajnu Prpićevu asistenciju u daljnji kut gola Nevistića i ovjerio pobjedu Hajduka kod najvećeg rivala. U času kada je na Poljudu ozračje nezavidno, ova pobjeda stiže kao melem na ranu…

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A prvo poluvrijeme nije bilo briljantno. I Jakirović i Gattuso su bili konzervativni u svom pristupu, nije tu bilo previše rizika u igri i uglavnom se sve bitno odvijalo na sredini terena. Prvi je zaprijetio Dinamo, Baturina je odigrao kratki korner, Petković mu je s igračem na leđima ostavio loptu petom, a onda je 'cener' Dinama pogodio vanjski dio mreže Lučićevog gola.

Uzvratio je Hajduk preko Livaje, napadač Bijelih je dobio loptu na rubu kaznenog prostora, osvojio nekoliko koraka prostora i silovito zapucao ljevicom! Mmaee i Ademi nisu uspjeli blokirati, a lopta je sijevnula malo iznad grede.

Do kraja poluvremena su još sramežljivo prijetili Pjaca i Baturina, ali preskromno je to bilo za uvodnih 45 minuta Derbija.

Drugi dio bio je kudikamo sadržajniji. Hajduk je krenuo nešto agresivnije, ali i dalje se čekala velika prilika gostiju. I u mini pritisku koji je potrajao par minuta, stigao je pogodak u 70. minuti. Prpić je sjajno prebacio obranu Dinama, lopta je preletjela sve i sjela na nogu Marka Livaje koji ovakve prilike ne propušta i iz prve je pogodio suprotni kut gola Nevistića. Theophile nije stigao zatvoriti njegov trk.

Zatim je Jakirović izmiješao momčad, ušao je i Rog koji se ubrzo našao u velikoj prilici. Dinamo je izigrao cijelu obranu Hajduka, Rog je izašao jedan na jedan protiv Lučića i onda debelo prebacio cijeli gol gostiju.

U jeku pritiska Dinama uslijedila je velika bakljada s južne tribine, Torcida je zasula travnjak bakljama i tek nakon desetak minuta se nastavila utakmica.

Krenuli su Modri u pritisak, pokušali stići do izjednačenja, ali nije išlo. Pokušavali su Rog i Sučić, no na koncu je Hajduk uzeo velika tri boda u Zagrebu i zasjeo na prvo mjesto HNL-a.

Dinamo – Hajduk 0-1

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 20.984.

Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina); pomoćnici: Bojan Zobenica i Ivan Mihalj (Velika Gorica). VAR: Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac).

Strijelci: 0-1 Livaja (70., Prpić)

Žuti kartoni: Theophile, Ristovski (Dinamo), Livaja, Diallo, Pukštas (Hajduk).

Crveni karton: Diallo (drugi žuti).

Dinamo (3-5-2): Nevistić – Ristovski, Theophile, Mmaee – Pierre-Gabriel (75., Hoxha), Ademi (55., Rog), Sučić, Baturina (75., Stojković), Pjaca – Cordoba (46.,Kulenović), Petković.

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Melnjak, Uremović (90., Elez), Prpić, Diallo – Rakitić, Krovinović – Durdov, Pukštas (67., Sigur), Kalik (67., Benrahou) – Livaja (90., Hrgović).


TIJEK UTAKMICE:


Tagovi

GNK DinamoHNLHajdukDerbi

Ostale Vijesti