Zvonim Barišin/PIXSELL
Zvonim Barišin/PIXSELL

Hajduku se vraća adut za zaustavljanje Petkovića, a Gattuso bi u Derbiju mogao iznenaditi

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.09.24. | 08:01

Za iskusnog nekadašnjeg reprezentativca bit će to prvi ovakav susret u dresu Splićana

Počelo je zagrijavanje pred Derbi ovog petka s početkom u 20 sati (MAXSport 1) kada se po prvi put ove sezone sastaju Dinamo i Hajduk.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Razlika na vrhu nije tako velika, premda su Zagrepčane mnogi već proglasili prvacima zbog širine kadra i činjenice da igraju Ligu prvaka, Hajduk ima neke svoje razloge za optimizam.

Premda nije realiziro sve svoje želje u finišu prijelaznog roka te ima problema s ozlijeđenim igračima, trener Gennaro Gattusu će napraviti sve da dobije ili makar ne izgubi utakmicu. Jer pod njim Bijeli igraju u ritmu 'pobjeda doma, remi vani', no sad je došao najveći mogući test.

Koliko će Dinamo biti u mislima na utorak i Bayern na gostavanju, može Splićanima samo pomoći, ali pod uvjetom da budu pravi.

Za Derbi se vraća standardni stoper Filip Uremović, premda su Josip Elez i Dominik Prpić dobro odigrali protiv Osijeka, jedan će morati na klupu. Uremović je odradio suspenziju zbog kartona i morat će se pozabaviti Brunom Petkovićem.

Čini se da će na desnom boku ostati Šimun Hrgović, jer Niko Sigur koji se oporavio od ozljede, još je na američkom kontinentu, čeka na debi ovog utorka u noći s Kanadom, dok je Fahd Moufi izna stroja zbog ozljede.

Pitanje svih pitanje je hoće li možda Gattuso posegnuti za promjenom na vratima ili će ostaviti Ivana Lučića, premda je obećao da će Lovre Kalinić svako malo uskakati kako bi držao formu, no prije će on braniti u Kupu idućeg tjedna u Grubišnom Polju, nego u Derbiju.

Naprijed će se Hajduk uzdati u Marka Livaju, igrača prošlog mjeseca koji je u odličnojo formi.

Još je pod znakom pitanja nastup Abdoulieja Sanyanga Bambe koji prije neće nego hoće moći. Tako bi opet prigodu mogao dobiti Bruno Durdov na desnoj strani, dok bli lijevo mora biti Stipe Biuk, ukoliko mu Gattuso ne pretpostavi Anthonyja Kalika.

Sredinom bi trebao vladati Ivan Rakitić kojemu je to prvi Derbi u životu, on mora razigrati Filipa Krovinovića i prije svega Rokasa Pukštasa, dragulja Bijelih koji se nije prodao.

Tako Splićani mogu imati sasvim respektabilan sastav, a jednoj utakmici je sve moguće, od 'porcije', do čvrste 'nule' i ili iznenenađenja.



Tagovi

HajdukGennaro GattusoDerbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti