Germania
Germania

Najava dana: U17 i U21 Vatreni za Euro, A-vrsta za četvrtfinale Lige nacija i nositeljstvo u ždrijebu za SP 2026.

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 15.10.24. | 07:59

Provjerite što smo vam za danas izdvojili

U17 Hrvatska – U17 Nizozemska, 13.30

(Nogomet, Euro, kvalifikacije)

U prvom dvoboju kvalifikacijskog turnira za Euro, Hrvatska je remizirala protiv domaćina Albanije (1-1) pa zabila sedam komada Ovčjim Otocima(7-0). Danas će vatrenimkadetima trebati barem bod protiv vršnjaka iz Nizozemske koji imaju sigurno drugo mjesto. Riječ je o selekciji igrača rođenih 2008. godine a koju s klupe vodi Marijan Budimir, bivši trener juniora Hajduka koji su igrali finale Lige prvaka prošle godine, a na terenu predvodi Patrik Horvat, koji je s dva gola u dvije utakmice prvi strijelac Hrvatske u ovim kvalifikacijama.

Hrvatska – Grčka, 18.00

(Nogomet, U21 Euro, kvalifikacije)

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija je u susretu pretposljednjeg, 9. kola skupine G kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine održati u Slovačkoj, u Koprivnici svladala Andoru sa 2-0 te s ta tri boda stigla na drugo mjesto ljestvice. Hrvatska je time preskočila Grčku, stigla do učinka od 19 bodova, dva više od trećeplasirane Grčke protiv koje danas poslijepodne igra izravni dvoboj za drugo mjesto u skupini. Hrvatskoj je za drugo mjesto i siguran nastup u dodatnim kvalifikacijama dovoljan i bod, dok bi eventualnom pobjedom mogla čak i do izravnog plasmana na EP kojega će uz devet pobjednika skupina izboriti i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije, no za to bi se moralo poklopiti dosta drugih rezultata. Ono što je osnovni cilj za izabranike Ivice Olića, to je da iz ove utakmice izađu neporaženi.

Poljska – Hrvatska, 20.45

(Nogomet, Liga nacija)

Nakon slavlja protiv Poljske u Osijeku, hrvatska nogometna reprezentacija u subotu je upisala drugu pobjedu u skupini 1 elitne Lige nacija, u trećem kolu je na maksimirskom stadionu pobijedila Škotsku s 2-1. Istovremeno je Poljska poražena od Portugala, tako da u ovaj dvoboj Vatreni ulaze sa šest bodova, Poljska je na tri boda, a Škotska i dalje ima nulu u toj kategoriji. Računica je, dakle, vrlo jasna i egzaktna. Hrvatskoj pobjeda osigurava minimalno 2. mjesto, prolaz u četvrtfinale Lige nacija i ono što je možda i najbitnije, time bismo i službeno potvrdili status nositelja prilikom ždrijebanja skupina za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Ulog je vrlo visok, a mi se nadamo nastavku tradicije koja ide u korist Vatrenih. Naime, dosad smo četiri puta igrali protiv Poljske, pri čemu dvije prijateljske utakmice koje su završene remijem i pobjedom Poljske. No, utakmice s natjecateljskim predznakom pripale su Hrvatima. Prvo smo 2008. slavili na Euru, da bi nedavno na Opus Areni potpuno zasluženo stigli do tri boda.

Škotska – Portugal, 20.45

(Nogomet, Liga nacija)

Teoretski Škoti s tri pobjede u zadnja tri kola mogu pomrsiti račune Hrvatskoj, no to nije realan rasplet za reprezentaciju koja ima samo jednu pobjeud u zadnjih 15 utakmica i to protiv Gibraltara. Portugalci su stopostotni u našoj skupini, protutnjali su Varšavom s kontrolirajućih 3-1 štedeći snagu, a nema sumnje da žele možda već večeras osigurati četrvtfinale, možda čak i 1. mjesto u skupini.

Španjolska – Srbija, 20.45

(Nogomet, Liga nacija)

Španjolci su 13 utakmica neporaženi, još od pripremne utakmice s Kolumbijom u Londonu u pripremama za Euro na kojem su postali prvaci, a u Ligi nacija jedine izgubljene bodove imaju remijem bez pogodaka u Beogradu u 1. kolu. Izbornik De la Fuente rotira, protiv Danske (1-0) u subotu ozlijedio mu se Yamal, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se novi igrači snaći protiv Srba kojima je španjolsko tlo uvijek bilo izazovno za pokazati se, mnogi su igrali il igraju po španjolskim klubovima, ali do subotnje pobjede nad Švicarskom u Leskovcu (2-0) izabranici Piksija Stojkovića imali su niz od pet utakmica bez pobjede (poraz, tri remija, poraz). No, eventualni remi u Cordobi ostavio bi ih u igri za četvrtfinale.

Švicarska – Danska, 20.45

(Nogomet, Liga nacija)

Izabranici Murata Yakina nakon ispadanja s Eura na 11-erce od Engleza imaju tri poraza u Ligi nacija, u gostima kod Danske i Srbije te domaći (s igračem više!) od Španjolaca, postigli su samo jedan, a primili osam pogodaka, no s eventualne tri pobjede zamrsili bi situaciju u skupini A4 Lige nacija. Danska je u subotu minimalno poražena u Murciji (0-1), prije toga ima dvije pobjede i jasno je da gleda kako da protuntnji St. Gallenom, momentum je sigurno na strtani Vikinga.

Kina – Indonezija, 14.00

(Nogomet, kvalifikacije za SP)

Indonezija je predzadnja, a Kina zadnja u skupini C trećeg kruga azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Meksiku, SAD-u i Kanadi 2026. Branko Ivanković po preuzimanju kineske klupe ne zna za pobjedu, ima četiri poraza zaredom, nula bodova na ljestvici, a današnji suparnik bježi mu tri boda i blagi je favorit. Indonežane vodi Korejac Shin Tae-Yong, imaju tri remija, posljednji s Bahreinom Dragana Talajića (2-2), dolaze u Qingdao dotuči Kineze i tko zna, možda spakirati otkaz dragom nam Tancu, koji nije čudotvorac kako su Kinezi možda pomislili kad su ga angažirali. Dodajmo da prva četiri idu dalje, dakle nije još ništa izgubljeno za Kineze glede plasmana na Mundijal, no treba pobjeđivati...

S. Arabija – Bahrein, 20.00

(Nogomet, kvalifikacije za SP)

Bahrein Dragana Talajića večeras gostuje u Džedi, kod Saudijaca koji u zadnja tri domaćinstva imaju dva poraza te remi s Indonezijom. Prošli tjedan izgubili su doma od Japanaca 0-2, dočim su Bahrenci odigrali 2-2 doma s Indonežanima. Dvoboj je to susjeda na ljestvici skupine C trećeg kruga azijskih kvalifikacija za SP 20206, oboje imaju četiri boda koliko ima i drugoplasirana Australija s najboljom gol-razlikom. Prva dva idu izravno dalje, treći i četvrti razigravaju...

Maccabi – Anadolu Efes, 20.05

(Košarka, Euroliga)

Obje momčadi nakon dva kola imaju po jednu pobjedu i remi, a s obzirom na to da imaju i koš razliku koja se razlikuje samo za tri poena u korist Efesa, to ih svrstava i na susjedna mjesta na ljestvici. Goste kao trener predvodi Hrvat Tomislav Mijatović, a što se međusobnih omjera tiče, Efes je od posljednjih pet gostovanja kod Maccabija, upisao čak tri pobjede. A zbog ratnog stanja u Gazi i Libanonu, ovaj dvoboj igrat će se na neutralnom terenu.

Baskonia – Real Madrid, 20.30

(Košarka, Euroliga)

I u ovom dvoboju, obje momčadi nakon dva kola imaju po jednu pobjedu i remi, pa čak i identičnu koš razliku od jednog poena minusa, Kraljevski klub je na startu sezone u velikoj krizi jer imaju četiri poraza u posljednjih šest utakmica, a nakon zadnjeg poraza u Bilbau, u medijski su eter odaslane izjave igrača koje izlaze iz uobičajenih okvira. Bit će ovo odlična prilika za Baskoniju da naplati krizu Reala, iako će i gosti biti izuzetno motivirani i gladni pobjede. Četiri posljednja međusobna duela, pripala su Real Madridu.

Partizan Mozzart – Bayern, 20.45

(Košarka, Euroliga)

Beogradski klub loše je krenuo u novu euroligašku sezonu te nakon dva kola imaju jednako toliko poraza. Doduše, oba na gostovanjima, oba tijesno i oba od španjolskih teškaša Real i Baskonije. Pred više od 20 tisuća svojih navijača u Stark Areni, Partizan je veliki favorit protiv Bayerna, ali njemački klub je u prvom kolu poslije velikog preokreta pobijedio Real Madrid i najavio da će biti bolji nego u prošloj sezoni.


 


 


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti