REUTERS/Aleksandra Szmigiel
REUTERS/Aleksandra Szmigiel

Lewa u Poljskoj nije isti: U godinu dana samo jedan gol iz igre!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 08:03

Najbolji igrač, zvijezda i kapetan Poljske protiv Hrvatske će 156. odjenuti nacionalni dres. No, frustracija je sve više, igra reprezentacije očito mu ne odogovara

Nadaju se Poljaci da bi Robert Lewandowski protiv Hrvatske u Varšavi (utorak, 20.45) mogao konačno sličiti na Lewandowskog iz Barcelone. Zapravo, gotovo je nevjerojatna metamorfoza najboljeg poljskog igrača kad iz kluba dođe na okupljanje reprezentacije. Kao da negdje putem od Barcelone do Varšave ishlapi ta njegova golgeterska moć, taj respekt koji prema njemu gaje svi suparnički braniči.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, Lewandowski je ove sezone u dresu Barcelone odigrao 11 utakmica u La Ligi i Ligi prvaka. Zabio je 12 pogodaka! A u Poljskoj reprezentaciji je odigrao 11 utakmica u zadnjih godinu dana, odnosno, baš od dolaska Michala Probierza na izborničku klupu. I, u tom je razdoblju zabio - tri gola! Da stvar bude i gora, samo je jedan zabio iz igre i to Latviji u prijateljskoj utakmici u pobjedi 2-0. Bilo je to još u studenome prošle godine. Otad je samo još dvaput tresao mrežu, oba puta s bijele točke. Jedan je zabio Francuskoj na Euru, drugi Škotskoj u prvom kolu Lige nacija. Nije stoga ni čudo da se frustracije gomilaju, da ih je sve više i da je Lewandowski nakon poraza od Portugala (1-3) u subotu prozvao suigrače, ali i izbornika.

"Dobivam premalo lopti. Nisam igrač, koji će se vraćati do svoje polovice po loptu, ja moram biti više u šesnaestercu, ali lopta rijetko dolazi od šesnaesterca.", kazao je Lewandowski i uzburkao strasti u Poljskoj, podigao nervozu uoči utakmice s Hrvatskom.

"Slažem se da Lewa ne dolazi često u prilike, međutim, mi radimo sve da bismo ga što bolje iskoristili. No, nećemo zbog toga mijenjati formaciju, da bismo imali s četvoricom u zadnjoj liniji trebali bismo imati krila, a mi ih sad nemamo.", poručio je, između ostalih i Lewi, izbornik Probierz.

Odigrao je Lewa 155 utakmica za Poljsku, zabio je 84 pogotka, što u prosjeku znači da mu za svaki pogodak treba manje od dvije utakmica. Sad je u 11 zabio tri, jedan iz igre!? To dovoljno govori o njegovoj formi u reprezentaciji i igri izbornika Probierza, koja mu, očito, ne odgovara. Vjerujemo da mu se neće baš večeras otvoriti, da neće izabciti tu frustraciju upravo protiv Hrvatske. (T.N.)



Tagovi

Robert Lewandowskipoljska nogometna reprezentacijaLiga nacijaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti