Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

U Maksimiru odahnuli zbog Nevistića, ali zadnji junak iz Pule opet mora pauzirati!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.10.24. | 10:40

Iako je reprezentativna stanka, Dinamove pripreme za pakleni ritam utakmica ne prolaze bez problema ni u Maksimiru

Nakon mini-priprema u Svetom Martinu na Muri i utakmice protiv čevrtoligaša Poleta (1-0), Nenad Bjelica je igračima dao čak tri slobodna dana. I onda ih okupio u ponedjeljak poslijepodne.

"Tada kreću pripreme za ono što slijedi. Prvo Pula, a onda ostalo!", kazao je Bjelica nakon dvoboja s Poletom i uz osmijeh popratio komentar kako nakon pauze Dinamu slijedi uistinu pakleni ritam. Do iduće reprezentativne stanke, odigrat će Modri pet utakmica u malo više od dva tjedna, a nakon te pauze bit će još intenzivnije. Stoga je Bjelica želio dobro iskoristiti ova dva tjedan da dodatno upozna momčad, pokuša nešto i uigrati, iako je velik broj igrača u svojim selekcijama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Najvažnije je da se svi iz reprezentacija vrate zdravi", rekao je Bjelica. Međutim, te mini-pripreme nisu prošle bez problema. Ozlijedio se u Svetom Martinu Mauro Perković, odigrao je samo 36 minuta, nakon što se vratio na travnjak, nakon gotovo dva mjeseca. U doskoku je ozlijedio gležanj, tek treba proći neke testove i preglede da se vidi koliko je ozljeda ozbiljna, ali sigurno je da će propustiti utakmicu u Puli u subotu (18.30 sati). Za Ligu prvaka nije niti prijavljen pa ga ionako neće biti u Salzburgu, a pitanje je hoće li konkurirati za dvoboj s Osijekom idućeg vikenda. Inače, baš je Mauro Perković bio zadnji Dinamov junak na Drosini, s koje je prije toga i došao u Maksimir. Perković je zabio pobjednički gol proljetos u Puli za 0-1, u utakmici koja je uslijedila nakon onog teškog poraza od Lokomotive (0-3) u Maksimiru. Dvoboj na Drosini bio je ključan, presudan za Modre u tom trenutku, kao i za trenera Sergeja Jakirovića, sve osim pobjede odvuklo bi Dinamo još dublje u ponor. Perković bi se doista mogao prezivati Pehović, nakon što je na treningu stradao jedan gležanj i morao je 'odmarati' gotovo dva mjeseca, sad mu je nastradao drugi gležanj. Stanka ovaj put ne bi trebala biti toliko dugačka.

Zato su u Maksimiru odahnuli kad je u pitanju Ivan Nevistić. On je propustio zadnju utakmicu u Varaždinu zbog problema s leđima. Sjećamo se, mučila su ga leđa još i na pripremama u Austriji, ali se brzo vratio u pogon. Vratio se i sad, u ponedjeljak je Nevistić normalno trenirao i u ovom trenutku nema razloga da ne bude na vratima Dinama u nastavku jeseni. Njemu je ova pauza također dobrodošla, ne sumnjamo da će nastaviti u formi u kojoj je bio od početka sezone. Oporavio se i Samy Mmaee, normalno trenira i u Puli će prvi put otkad je došao Nenad Bjelica konkurirati za momčad. (T.N.)



Tagovi

Ivan NevistićGNK DinamoIstra 1961Hrvatska nogometna ligaMauro Perković

Ostale Vijesti