REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Guardiola: “Sve je moguće, ali neću biti idući izbornik Engleske”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 12:19

Kataloncu aktualni ugovor s Manchester Cityjem ističe na kraju ove sezone

Dio engleskih i talijanskih medija je objavio kako će nakon kraja aktualne sezone Josep Guardiola, trener nogometaša Manchester Cityja, preuzeti poziciju izbornika engleske reprezentacije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Odlazim li iz Manchester Cityja na kraju sezone? O tome još nisam odlučio. Moja je budućnost otvorena i nemam točnih odgovora. U nogometu je sve moguće, ali ako mogu reći iz sadašnjeg kuta ja neću biti idući izbornik Engleske“, poručio je 53-godišnji Katalonac, već godinama jedan od najboljih svjetskih stručnjaka.

Nakon kraja Europskog prvenstva, gdje je Engleska poražena u finalu od Španjolske, s dužnosti izbornika je otišao Gareth Southgate. Na njegovo je mjesto sjeo Lee Carsley, ali on i dalje ispunjava ulogu privremenog izbornika, a Engleski nogometni savez pokušava pronaći dugotrajnije rješenje s trenerom uglednijeg imena. Po brojnim napisima trenutačno je prvi favorit za to mjesto Thomas Tuchel.

Guardioli aktualni ugovor s Manchester Cityjem ističe na kraju ove sezone, a po nekim izvorima tijekom ljeta je Engleski nogometni savez već ponudio Španjolcu posao izbornika. Ni jedna strana to nije potvrdila.

Engleska je prošle sezone ispala iz elitne Lige nacija te ove sezone igra u Ligi B. Nakon četiri kola nalazi se na drugom mjestu svoje skupine s devet bodova. Tri više, odnosno maksimalnih 12 bodova, ima Grčka.

Guardiola je od 2016. godine trener Manchester Cityja, a osim dominacije u engleskom nogometu prije dvije sezone je klubu donio premijerni naslov pobjednika Lige prvaka. Ranije je još radio u Barceloni i Bayernu.


(Hina)



Tagovi

Pep GuardiolaEngleska nogometna reprezentacijaManchester CityLee CarselyGareth Southgate

Ostale Vijesti