Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Bod vrijedi kao tri, umjetnički dojam manje je bitan

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 08:00

Utakmica na Ivan Kušek Apaš stadionu počinje u 18 sati, a izravan televizijski prijenos bit će na MAX Sport 1 kanalu

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija stigla je do posljednjeg kvalifikacijskog ispita. Nakon što je u susretu pretposljednjeg, 9. kola skupine G kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine održati u Slovačkoj, u Koprivnici svladala Andoru sa 2-0 te s ta tri boda stigla na drugo mjesto ljestvice, Hrvatska će danas od 18 sati tražiti pozitivan rezultat protiv Grčke i potvrdu drugog mjesta u skupini.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska je pobjedom protiv Andore stigla do učinka od 19 bodova, dva više od treće Grčke protiv koje će, također u Koprivnici, igrati izravni dvoboj za drugo mjesto u skupini. Hrvatskoj je za drugo mjesto i siguran nastup u dodatnim kvalifikacijama dovoljan i bod, dok bi eventualnom pobjedom mogla čak i do izravnog plasmana na EP kojega će uz devet pobjednika skupina izboriti i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Ranije u petak je Portugal potvrdio prvo mjesto u ovoj skupini i izravni odlazak u Slovačku 3-1 pobjedom na gostovanju kod Ovčjih Otoka.

Što se kalkulacija za izravan plasman tiče, mladim Vatrenima samo pobjeda igra za izravan plasman na Euro, iako će i u tom slučaju morati ovisiti o drugim reprezentacijama. Konkretno, na tablici drugoplasiranih brišu se bodovi osvojeni protiv šestoplasirane reprezentacije jer neke skupine imaju po pet reprezentacija, tako da Hrvatska trenutno ima 13 bodova na toj ljestvici. Hrvatskoj prije svega treba pobjeda protiv Grčke, kao i poraz Poljske, odnosno remiji ili porazi Belgije i Švicarske. Nije baš najrealniji scenarij, ali dok ima nade, treba u njega vjerovati. No, Hrvatskoj je bitno obraniti domaći teren i izboriti barem bod protiv Grčke, čime bi potvrdili drugo mjesto na ljestvici.

"Obje ekipe imaju šanse ući najmanje u doigravanje, dodatne kvalifikacije. Ekipa Grčke također je promijenila trenera, ovo će mu biti treća utakmica. Promijenio je nekoliko igrača i sustav pa nemamo puno utakmica koje smo mogli analizirati. To su bili Ovčji Otoci i prijateljska utakmica protiv Slovačke pod novim vodstvom", rekao je u najavi dvoboja izbornik Ivica Olić, koji je potom dodao:

"Ono što smo vidjeli, za to smo se pripremali i nadam se da ćemo ih sutra spremno dočekati. Bit će to sasvim drukčija utakmica u odnosu na Andoru jer protivnik ima više kvalitete i brži je i čvršći u duelima. Međutim, kao što sam rekao, vjerujem u ove dečke, vjerujem u svoju ekipu i nadamo se dobrom rezultatu."

Utakmica na Ivan Kušek Apaš stadionu počinje u 18 sati, a izravan televizijski prijenos bit će na MAX Sport 1 kanalu.

Očekivane postave:

U21 Hrvatska (4-4-2): Čavlina - Valinčić, Vušković, Prpić, Hrgović - Crnac, Soldo, Belcar, Vidović - Ivanović, Beljo

U21 Grčka (4-3-3): Angelopoulos - Koutsogoulas, Konstantopoulos, Kostis, Kitsos - Kourfalidis, Mouzakitis, Darelac - Niarchos, Koutsias, Tziolis



Tagovi

Hrvatska U21Grčka nogometna reprezentacijakvalifikacije za U21 EuroKvalifikacije za U21 Euro 2025.

Ostale Vijesti