Johan Nilsson/TT News Agency via REUTERS
Johan Nilsson/TT News Agency via REUTERS

Odlazak još jedne legende: Landin u Parizu ima posljednji reprezentativni ples

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 06.06.24. | 14:27

Oproštaj jednog od najvećih vratara svih vremena

Rukometni turnir na Olimpijskim igrama u Parizu označit će kraj jedne ere u svijetu rukometa. Nikola Karabatić završit će karijeru kao najbolji igrač u povijesti ovog sporta, u mirovinu odlaze brojni velikani poput Hansa Lindberga, Uwea Gensheimera, Dragana Gajića, dok je još otprije poznato kako će Mikkel Hansen posljednji puta za Dansku igrati u francuskoj metropoli.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, tu nije kraj oproštajima. Hansenov put slijedit će njegov reprezentativni kolega Niklas Landin Jakobsen, jedan od najboljih vratara u povijesti rukometa. Landin je oproštaj potvrdio u intervjuu za danski TV 2 SPORT.

Hansen i Landin bili su kamen temeljac i najveće zvijezde Danske, koja je u posljednjih 16 godina osvojila olimpijsko zlato u Rio de Janeiru, europsko zlato u Beogradu, a ima i trostruko uzastopno osvajanje SP-a. U svim navedenim zlatnim pohodima, sudjelovali su i Hansen i Landin.

Njihov oproštaj ujedno znači i da će Danska značajno oslabljena krenuti u obranu svjetskog naslova na prvenstvu koje se održava u Norveškoj, Hrvatskoj i Danskoj. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Niklas Landin Jakobsendanska rukometna reprezentacijaDanska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti