Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Zbogom Kranjča: Dinamovi juniori Youth ligu će igrati izvan Zagreba!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.09.24. | 09:10

Loš travnjak, ali i nada da bi uskoro trebala početi rekonstrukcija stadiona u centru grada, nagnali su Modre da potraže novo rješenje

Isti dan kad i seniori u Ligi prvaka, igrat će svoje natjecanje, Youth ligu, i Dinamovi juniori. Isti je i protivnik, Monaco, a dvoboj se igra u 14 sati. No, u ovom je slučaju najzanimljivije da će Dinamo klince iz Kneževine ugostiti u - Zaprešiću. Liga prvaka, barem ova juniorska, koju kolokvijalno tako nazivamo, igrat će se ove jesen i izvan Zagreba.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dva su razloga za takvu odluku. Prvi je, loš, opasan travnjak u Kranjčevićevoj, gdje je Dinamo igrao Youth ligu u prethodnim izdanjima. Nisu u Maksimiru željeli riskirati zdravlje igrača, ni svojih ni suparničkih, znajući da je teren u Ulici pjesnika već uzeo nekoliko žrtava. Sad je još pala i kiša, tko zna kakav bi travnjak u srijedu dočekao Monaco. Sigurno ne travnjak na ponos Dinama i grada Zagreba. A drugi je razlog nada da će do se do kraja godine, a pogotovo ako Dinamo prođe u drugi krug pa će igrati i na proljeće, intenzivirati radovi oko rekonstrukcije toga stadiona. Već se zadnjih dana mogu tamo vidjeti bageri i radni strojevi, ruše se popratni i derutni objekti u sklopu stadiona, doista se nadamo da na tome neće i ostati.

Inače, podsjetimo, u Youth ligi igra se šest utakmica, a ne osam kao kod seniora, Dinamovi klinci, koji su izgubili od Bayerna (0-2), osim s Monacom igrat će još protiv Red Bulla Salzburg i Slovana u gostima te Celtica i Borussije Dortmund na domaćem terenu, dok u utakmica s Arsenalom i Milanom neće 'pratiti' seniore. U drugi krug prolaze 22 momčadi, tamo se priključuje još 10 klubova iz drugog 'kostura', u kojemu igraju prvaci država čiji seniori nisu u Ligi prvaka. A tamo je i Lokomotiva, koja je kao drugoplasirana iz prošle sezone, dobila priliku zaigrati u ovom natjecanju. I nada se biti među tih deset i prolasku među 32 najbolje juniorske momčadi Europe. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoUEFA Youth LeagueMonacoInker Zaprešić

Ostale Vijesti