Damir Spehar/Pixsell
Damir Spehar/Pixsell

Gorica i Slaven traže bodove za bijeg u sredinu HNL-a

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 28.09.24. | 08:00

U prvoj utakmici subotnjeg programa HNL-a Gorica će na svom travnjaku dočekati Slaven Belupo

Zanimljiva i u najavi potpuno neizvjesna utakmica igrat će se u Velikoj Gorici u kojoj će domaćin tražiti bijeg u sredinu ljestvice, dok Slaven Belupo mora potvrditi uzlaznu krivulju forme nakon što su u Koprivnici uzeli sva tri boda prvaku.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Gorice Rajko Vidović ima dosta problema oko sastavljanja kadra koji će poslati na travnjak gradskog stadiona. Ozlijedio se Radošević, nema Sagne dok tri žuta kartona odrađuje Ndockyt koji je iznimno važan igrač u njegovoj kompoziciji.

“Prije svega, moram istaknuti kako žalimo zbog ozljede Božidara Radoševića. No on je činio tercet fantastičnih vratara s Banićem i Žigerom. Vjerojatno će priliku od prve minute dobiti Banić koji je imao izniman doprinos ranije. Znamo svi koliko nam je bitan Ndockyt ali imamo igrača u rotaciji koji ga mogu zamijeniti”, optimist je Rajko Vidović koji se osvrnuo na posljednju utakmicu Gorice, onu na Poljudu.

“Mislim da smo dobro ušli u dvoboj protiv Hajduka, zabili na vrijeme gol ali skupo su nas koštale individualne greške. Darivali smo Hajduk koji nas je znalački kaznio”.

No, to je već lanjski snijeg. Slaven Belupo dolazi pun samopouzdanja nakon Dinama.

“Nisu dobro ušli u prvenstvo, ali dolaskom Kovačevića i s nekoliko pojačanja bili su jako dobri. Pogotovo u utakmici s Dinamom. Znamo da nas čeka zahtjevna utakmica, ali moramo se okrenuti sebi i onome što pripremamo. Kako u obrani, tako i u napadu”, naglasio je trener Gorice izrazivši želju da u subotu pruži kvalitetniju partiju, na tragu one protiv Rijeke za pobjedu koja je neophodna Gorici u ovom trenutku.

A na drugoj strani osmijeh se ne skida s lica Marija Kovačevića nakon što su njegovi igrači zabili četiri komada Dinamu.

“Ljepše je i ugodnije raditi nakon takve pobjede, ali puno je tu posla. Prvenstvo je dugo a cilj je što prije maknuti se s posljednjeg mjesta ljestvice. Idemo kod Gorice koja je ravnopravna s nama, svjesni važnosti ovog dvoboja ali ne bojimo se nikoga”, rekao je trener Slaven Belupa koji je iznio recept za tri boda koje ciljaju “farmaceuti”.

“Bitan je ulazak u utakmicu, koncentracija svih 90 minuta i da budemo na tragu prikazanog protiv Osijeka i Dinama. Stabilniji smo u fazi obrane, ali znamo da nam nitko ništa neće pokloniti. Gorica je bodove osvajala kod kuće...”.

Što se sastava tiče, Kovačević ne računa na Butića, Lepinjicu, Leškovića i Questaja koji su na popisu ozlijeđenih.

Dvoboj koji počinje u 17.30 sati sudit će Ante Terzić iz Podstrane. Asistirat će mu Alen Jakšić (Split) i Vice Vidović (Solin). Četvrti sudac je Mateo Erceg (Benkovac). VAR je Ivan Matić (Osijek), AVAR Hrvoje Radić (Split).

Očekivane postave:

Gorica (3-4-3): Banić - Krizmanić, Maloča, Leš - Mikanović, Kapulica, Pršir, Štiglec - Majstorović, Kolar, Pajaziti

Slaven Belupo (4-2-3-1): Sušak - Bosec, Božić, Kovačić, Lučić - Agbekpornu, Crepulja . Grgić, Caimacov, Doček - Nestorovski.



Tagovi

HNK GoricaSlaven BelupoHNLHrvatska nogometna ligaRajko VidovićMario Kovačević

Ostale Vijesti