Brad Rempel-USA TODAY Sports
Brad Rempel-USA TODAY Sports

Senzacionalna razmjena u NBA ligi: Towns je novi centar Knicksa!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.09.24. | 09:58

Novi članovi Vukova postali su Randle i DiVincenzo, s tim da su Knicksi Wolvesima dali i pick prve runde na NBA draftu.

Dočekali smo i to, prva bomba u NBA ligi, a Woj, odnedavno umirovljeni novinar, sve je ispratio s kokicama u rukama i potpuno opušten na svojem kauču. Karl-Anthony Towns, jedan od najboljih centara na svijetu, prešao je u New York Knickse, dok su u Minnesotu otišli Julius Randle, Donte DiVincenzo te pick prve runde NBA drafta.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Znalo se da će Knicksi krenuti po centra, Mitchell Robinson neće biti spreman za početak sezone, dok je kao slobodan igrač svoje talente preselio u OKC gdje je za tri godine dobio 87 milijuna eura. Dakle, na poziciji 5, na kojoj su povijesno gledano Knicksi oduvijek bili jaki (Ewing, Cartwright, Reed), odjednom je postala problematična pozicija za momčad koja svake nove sezone ima pritisak da se bori za naslov prvaka.

Towns je 2015. izabran kao prvi izbor na NBA draftu. U svojoj prvoj sezoni bio je izabran za novajliju godine, četiri puta bio je All-Star, a dvaput je izabran u treću momčad NBA momčadi (2018., 2022.). Prošle sezone je u prosjeku imao 22.9 poena, 10.8 skokova i 3 asistencije, a u 16 utakmica u doigravanju skupio je u prosjeku 19.1 poen, 9 skokova i 2.6 asistencije.

Iako je rođen u New Jerseyju, Towns igra pod zastavom Dominikanske Republike odakle vuče korijene. Nedavno je potpisao novi četverogodišnji ugovor koji mu osigurava 220 milijuna dolara, što u prijevodu znači da, ako ga Knicksi u međuvremenu neće trejdati, njihova prva violina momće biti sve do kraja sezone 27./28.

S njegovim dolaskom u Knickse, početna petorka Toma Thibodeaua trebala bi biti Brunson – Hart – Bridges – OG Anunoby – Towns. Ali, to je trenutna situacija, još se puno toga u međuvremenu stigne promijeniti budući da nova sezona počinje za nešto manje od mjesec dana. I to baš utakmicom Knicksa koji 23. listopada očekuje gostovanje u TD Gardenu kod aktualnog prvaka Bostona…  (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Karl Anthony TownsKarl-Anthony TownsNBAJulius RandleDonte DiVincenzoNBA tradeovitradeMinnesota TimberwolvesNew York Knicks

Ostale Vijesti