Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Gattuso za Jadranski derbi sprema iznenađenje? Dvoji između mlade nade i reprezentativca Kanade

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 28.09.24. | 08:01

Dvojbe talijanskog stratega prije utakmice za prvo mjesto s Rijekom

Gennaro Gattuso je rekao da ga čeka još jedan trening u subotu kako bi odredio sastav Hajduka koji će istrčati u nedjelju na Rujevici protiv Rijeke (20 sati, MAXSport 1).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Splićana ne otkriva puno karte kako ne bi pomagao suparniku, ali kako mu se povećala konkurencija na treningu povratkom ozlijeđenih igrača, određene dvojbe ima.

Bruno Durdov bio je starter u Derbiju u Maksimiru, trkački ga dobro odradio, no bio je malo impresioniran, što uopće nije čudno obzirom na njegove godine, jer tek mu je 16.

Zato nije imao respekta prema Gorici kojoj je 'uvalio' dva gola postavši najmlađi Hajdukov strijelac u HNL-u. Čini se da je tako zacementirao mjesto u početnoj postavi, međutim kako su na raspolaganju svi osim Abdoulieja Sanyanga Bambe, Aleksandra Trajkovskog i Mihaela Žapera, Gattuso možda napravi poneko iznenađenje.

Prije svega, vraća se Rokas Pukštas nakon odrađene suspenzije, njemu nije strano igranje na desnom krilu, pod uvjetom da trener Anthonyja Kalika ostavi na polušpici, a lijevo bude Stipe Biuk. Ali postoji i opcija da u kadar od početka upadne Niko Kristian Sigur koji je također oporavio od ozljede te postao reprezentativac Kanade u međuvremenu, a tamo ga isto koriste na krilu, dok je tu ulogu igrao i protiv Dinama.

Za njega nema mjesta u središnjici koju okupiraju Ivan Rakitić i Filip Krovinović, možda će na desni bok, premda je Gattuso govorio da je puno izostajao i neuigran je s ostatkom obrane, pa se onda otvara opcija na desnom krilu.

Jer, kako je Talijan najavio, treba izdržati početnu agresiju Riječana, stoga je za vjerovati da će započeti 'utvrdo'. Vidjet ćemo hoće li Ismaël Diallo ostati na lijevom boku nakon neuvjerljivog poluvremena s Goricom što bi otvorilo prostor Dariju Melnjaku i Šimunu Hrgoviću. Na desni bok će teško od početka Fahd Moufi, ne voli Gattuso oporavljenika odmah stavljati nakon ozljede, stoga bi zaista Sigur mogao biti rješenje za bok ili krilo, pa da Durdov čeka da se Rijeka malo 'ispuše', a opet ovisi sve i o rezultatu.

Vjerojatno Splićani ne bi imali ništa protiv remija, ali pobjeda bi ih gurnula samostalno na prvo mjesto. U idućem krugu Dinamo i Rijeka dolaze na Poljud, pa eto prigode, ako se sve posloži, za naslov jesenskog prvaka.

Euforije nema, trener ponavlja da se radi dobro, te da su pričuve 'gladne' igre, pa tako i Sigur koji bi se od bočnog i veznog, mogao pretvorili u krilnog igrača. Bude li skroz duplao bokove nastojeće spriječiti Rijekina krila, moguće je da će na jednoj strani zaigrati Kalik i Sigur, a između njih Pukštas. To je opreznija varijanta, a ona ofenzivnija bila bi s Durdovom i Biukom.



Tagovi

Gennaro GattusoHajdukHNK RijekaJadranski derbiNiko SigurBruno DurdovHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti