Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Germanijak doznaje: Dion Drena Beljo odbio Dinamo!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 09:43

Iako je Dinamova ponuda bila vrlo korektna i Modri su pokazali da ga žele, presudili su nogometni razlozi, veći izgledi za punu minutažu

Dion Drena Beljo ne dolazi u Dinamo! Konačna je to odluka napadača Augsburga i njegovih zastupnika, koji su već obavijestili maksimirski klub da su odbili njegovu ponudu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gdje je puklo? Kako doznajemo iz izvora bliskih igraču, Dinamova je ponuda, kao i ranije Hajdukova, bila iznimno korektna, financijski zadovoljavajuća, Dinamo je uistinu pokazao želju da dovede Belju, zvao ga je i trener Jakirović i jasno mu dao do znanja da ga želi i da s njim ozbiljno računa. Dinamo je bio spreman na pregovore s Augsburgom, poduzeti sve da Beljo odjene modri dres. Međutim, presudili su nogometni motivi. Naime, Beljina karijera na prekretnici, traži klub u kojem će igrati i vratiti se golovima, konkurirati opet za mjesto u reprezentaciji. U Dinamu postoji jedna prepreka toj ambiciji, Bruno Petković i dalje je u Maksimiru, uz njega su tu i Sandro Kulenović i Fran Brodić i u takvom odnosu snaga nema jamstva da bi Beljo ostvario tu glavnu ambiciju, adekvatnu minutažu, 30-ak utakmica u sezoni. Da, možda Petković na kraju i ode, ali Beljo nije želio riskirati i čekati rasplet, jasno je da je Petković, dok je god u Dinamu, prva napadačka opcija. Još jedna sezona bez pune minutaže bila bi za Belju pogubna.

Iako garanciju o minutaži ne može dobiti nigdje, pogotovo ne napismeno, Beljo ipak ima ponude iz inozemstva, koje mu nude bolju perspektivu po tom pitanju, iako su financijski i slabije od Dinamove. Uskoro će se znati, koji je klub odabrao, u svakom slučaju ovog ljeta napušta Augsburg, pitanje je samo, privremeno ili za stalno.

Belju je, dakle, osim Dinama jako želio i Nikola Kalinić u Hajduku, poduzeli su i Bijeli sve da bi ga doveli, ali Beljo je povratak u HNL ostavio za neki drugi put i pokušat će svoj nogometni uzlet ostvariti u nekom drugom klubu.

Dinamo se, pak, okreće drugim rješenjima, Modri žele dovesti još jednog napadača, navodno već imaju dvije, tri mete iz inozemstva.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dion Drena BeljoAugsburgBundesligaGNK DinamoHajdukLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.HNL

Ostale Vijesti