Germania
Germania

Najava dana: Petoro Hrvata u Wimbedonu, košarkaši protiv Novog Zelanda za OI

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 03.07.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Ćorić – Tiafoe, 12.00

(Tenis, Wimbledon)

Drugo kolo Wimbledona u kojem je Zagrepčanin prošao nekog nakon devet sušnih godina. Hrvat ima 1-1 protiv Amerikanca dosad u profesionalnoj karijeri. Frances Tiafoe je 29. nositelj, u dobroj je formi, ali nije dobar na travi, u Queensu je ispao u 1. kolu. Međutim, u 1. kolu u All England Clubu vratio se nakon 0-2 u setovimaprotiv Mattea Arnaldija. Ćorić je, podsjetimo, nadvisio Meligenija u tri.

Vekić – Andrejeva, 12.00

(Tenis, Wimbledon)

Donna je preokretom protiv Kineskinje Xiyu Wang prošla prvo kolo i sad je čeka 20-godišnja Ruskinja Erika Aleksandrovna Andrejeva, 101. tenisačica svijeta. Osječanka ove sezone na travi ima 6-3, Ruskinja 4-2, no Andrejeva je prošla dva kvalifikacijska kola u dva seta pa onda kao lucky looserica u 1. kolu glavnog turnira u tri seta izbacila Eminu Bektas. Vekić je prije Wimbledona bila finalistica Bad Homburga, posrnula je tek protiv Diane Shnaider i to u tri seta. Dosad nisu igrale.

Barrientos/Cabral – Dodig, Krajicek, 12.00

(Tenis, Wimbledon, parovi)

Hrvatsko-američki par je apsolutni favorit protiv kolumbijsko-portugalske kombinacije, koja za razliku od svojih supanrika (8) nema nijedan osvojeni turnir, a u zadnjih pet susreta ima samo jednu pobjedu. Krajickeje, k tome i ljevak, uigran je s Dodigom pa bi to trebala biti brzopotezna pobjeda 'našeg' para.

Balaji/Johnson – Arevalo/Pavić, 12.00

(Tenis, Wimbledon, parovi)

Indijac i Britanac protiv Salvadorca i Hrvata? Ne bude prošlo... Arevalo i Pavić ove sezone imaju učinak 31-12, njihovi suparnici jednu pobjedu i poraz. Arevalo i Pavić sanjaju osvajanje turnira, nakon što su senzacionalno pokorili Roland Garros, no dobro, ono je bila zemlja, a ovo je trava, no ne vidimo kako mogu izgubiti set.

Coria/Navone – Koolhof/Mektić, 12.00

(Tenis, Wimbledon, parovi)

Argentinski par protiv Nizozemca i Hrvata, opa, bio bi to derbi da se igra nogomet, ovako vjerujemo u takozvanu jednosmjernu ulicu. Coria i Navone su ove godine odigrali samo jedn meč, izgubili proti Barrientosa i Matosa u dva seta. Koolhof i Mektić imaju pet pobjeda i četiri poraza, a jako se vesele wimbledonskoj travi.

Hrvatska – Novi Zeland, 16.30

(Košarka, kvalifikacije za OI)

Hrvatska je briljantno otvorila turnir u Pireju i uvjerljivom pobjedom 108-92 slomila favoriziranu Sloveniju u Pireju. Od starta su igrači Josipa Sesara nametnuli svoj ritam igre, držali u šahu Dončića i društvo, čak je u jednom času bilo i preko 20 razlike. Hrvatska je dobra, igra sjajno, a sada je i favorit protiv Novog Zelanda koji ipak ne bi trebao biti preveliki zalogaj za Sesarove igrače.

Dom. Republika – Grčka, 20.00

(Košarka, kvalifikacije za OI)

Grci su zasigruno prvi favoriti turnira, igraju pred svojom publikom, imaju u sovjim redovima Giannisa Antetekounmpa i oni su momčad koju treba pobijediti. Sigurno da će nešto u ovom ogledu imati za reći i Dominikanska Republika koja je na otvaranju turnira slomila Egipat 90-77, ali ipak će teško protiv Grka. Sve osim pobjede domaćina bilo bi ogromno iznenađenje.

Sandefjord – Tromsø, 19.00

(Nogomet, Eliteserien)

Zaostala utakmica 2. kola norveškog prvenstva, nevjerojatno zvuči da je to derbi začelja, posljednji, 16-plasirani Sandefjord, kojeg doduše više pamtimo po rukometu protiv 14-plasiranog Tromsöa, koji je nekad igrao eurokupove, čak izbacio našeg Zagreba s tada mladim Željkom Sopićem. Jedan bod je razlike među njima, domaćin je šest kola bez pobjede, gost nakon sedam bodova u tri kola ima dva poraza u nizu, oba na svom terenu, tako da dolazi u Jotun Arenu po kisik.

Kalju – Pärnu, 17.00

(Nogomet, Premium liga)

Prvenstvo Estonije, 18. kolo, trećeplasirana Nömme Kalju u Tallinnu dočekuje devetoplasirani Vaprus iz Pärnua. U zadnjih pet kola Nömme ima remi, porazm remi, pobjedu, remi, a Vaprus u istom razdoblju remi, dva poraza, pobjedu i poraz. Posljednji međusobni sraz 30. ožujka kao gost je dobila Nömme 2-1.

Tukums 2000 – Daugavpils, 17.00

(Nogomet, Virsliga)

Naše drago latvijsko prvenstvo, posljednja utakmica 21. kola, četvrtoplasirani Daugavpils gostuje kod šestoplasiranog Tukumsa u istoimenom gradu. Tukums je donedavno imao šest poraza u sedam kola, no u zadnja dva je pobijedio i remizirao, dočim momčad iz Daugavpilsa, iako ima devet bodova više, nije u nekoj bajnoj formi, četiri poraza, pa remi, pobjeda, poraz. Zadnji međusobni dobio je Daugavpils 3-0 krajem ožujka.



 


Ostale Vijesti