REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Nagelsmann: „Yamal je dobar, ali neiskusan i nećemo se fokusirati samo na njihova krila“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.07.24. | 15:09

Ako Lamine Yamal bude u top formi, La Roja sigurno ima velike šanse za napredak, no puno toga će se pitati i domaćina ovoga turnira

Četvrtfinalni okršaj Eura 2024. u petak između Španjolske i Njemačke obećava fantastičan spektakl. Očekuje se da će jedan od ključnih susreta u Stuttgartu biti bitka Lamine Yamal s Davidom Raumom/Maximilianom Mittelstaedtom. Krilni napadač Barcelone zadavao je dosta problema protivnicima u dosadašnjem dijelu turnira, a ako se tako nastavi protiv Nijemaca, La Roja ima velike šanse za napredak.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Njemački izbornik Julian Nagelsmann zna koliko je važno da njegova ekipa zatvori Lamine Yamal. Raspravljao je o 16-godišnjoj senzaciji tijekom svoje konferencije za novinare, priznajući da postoji šansa da se neiskustvo španjolske zvijezde može iskoristiti.

“On ima veliki talent. Mislim da nema mnogo tako dobrih igrača u njegovim godinama. Odličan je, jako ga je zabavno gledati. No istina je i da mu nedostaje iskustva, a to ne znači da ćemo mu redovito davati prilike. Suočavanje s njim je dobar test za naše igrače", rekao je Nagelsmann.

Očekuje se da najveća prijetnja Španjolskoj dolazi od Laminea Yamala i njegovog partnera u zločinu, Nica Williamsa. Međutim, Nagelsmann je odlučan da se ne usredotoči samo na La Rojin dinamični krilni dvojac.

“Ne fokusiram se samo na njihova krila. Španjolska ima mnoge kvalitete, ne samo krila. Oni su složena momčad protiv koje se treba braniti. Trebamo imati loptu, to je sigurno. Uvijek je lakše igrati protiv momčadi koja želi imati loptu ako ti sam imaš loptu. Uvijek postoji prostor za napredak. Bio sam izuzetno zadovoljan kako smo izgledali prvih dvadeset minuta protiv Danske, ali moramo se pobrinuti da pokušamo ne forsirati. Moramo biti strpljivi kada je u pitanju posjed lopte. Ako ponovo igru kao iz tih prvih dvadeset minuta protiv Danske, onda će nas teško pobijediti", naglasio je Nagelsmann.

"Definitivno je ovo utakmica dvije izjednačene selekcije, Njemačka i Španjolska igraju vjerojatno najbolji nogomet na ovom turniru. Važan segment će biti reakcija kada je lopta u nogama protivnika", kaže kapetan reprezentacije Njemačke Ilkay Gündogan koji također igra turnir na vrhunskoj razini.

Rosteri su poprilično izjednačeni, posebna priča su mlade snage. Jamal Musiala (21) i Florian Wirtz (21) na njemačkoj, odnosno Lamine Yamal (16) i Nico Williams (21) na španjolskoj strani.

"Lamine je poseban. Kako igra momak koji ima samo 16 godina. Ta njegova razina zrelosti, to je užitak gledati. Naravno, pred njim je dug put, ima puno toga za naučiti. Međutim, ono što je napravio do sada u karijeri je nešto posebno", nahvalio je Gündogan svog suigrača.

Pobjednik četvrtfinalnog okršaja sigurno će imati velike šanse osvojiti svoj četvrti naslov na ovom turniru. Statistika kaže da je ovo duel dvije najefikasnije reprezentacije. Njemačka je za sada zabila 10, a Španjolska devet pogodaka. Španjolska je imala najviše udaraca na turniru (84), a Njemačka je treća (71). Ako Lamine Yamal bude u top formi, La Roja sigurno ima velike šanse za napredak, no puno toga će se pitati i domaćina ovoga turnira. (eg)




Tagovi

Julian NagelsmannNjemačka nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti