REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

De la Fuente: „Imam najbolje igrače, a pritisak domaćeg terena je na Nijemcima, a ne na nama“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.07.24. | 14:39

Utakmica je na rasporedu u 18 sati

Izbornik Španjolske Luis de la Fuente vjeruje da je okršaj njegove momčadi s Njemačkom u osmini finala dostojan i finala na Euru 2024. Dvije reprezentacije, koje je šef La Roje opisao kao "divovske sile europskog nogometa", večeras nastupaju u Stuttgart Areni.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Španjolska, koja je bila prva u skupini B s maksimalnim brojem bodova, jedina je nacija na turniru koja je pobijedila u sva četiri dosadašnja susreta, dok je Njemačka skupila sedam bodova u skupini A prije nego što je svladala Dansku s 2-0 u šesnaestini finala. Navijači su oduševljeni ovim 'finalom prije finala' pa se očekuje da će pobjednik ovog susreta podići pehar Henrija Delaunaya 14. srpnja. De la Fuente uživa u onome što će biti repriza finala iz 2008., koji je La Roja dobila 1-0 zahvaljujući jedinom golu Fernanda Torresa.

"Ovo je moglo biti i finale Europskog prvenstva i bit će to izjednačena utakmica na nogometnoj razini", rekao je novinarima na konferenciji za novinare prije utakmice De la Fuente pa dodao:

"Njemačka uvijek počinje utakmice na stvarno snažan način, tako da ćemo se očito pokušati suprotstaviti tome. Pokušat ćemo preuzeti inicijativu i dati sve od sebe od prve minute. To su dvije divovske sile europskog nogometa i prvo što bih rekao o svojoj momčadi je da je jedna od naših velikih prednosti to što uvijek nastupamo kao homogena grupa. U tom pogledu mi i Njemačka smo zapravo dosta slični."

Zadovoljan je svojim igračima.

"Ne bih mijenjao svoje igrače ni za koga na svijetu. Za mene su moji igrači najbolji na svijetu. Potpuno smo spremni izaći tamo i pokušati pobijediti. Osjećamo veliku odgovornost i mi smo izuzetno fokusirani."

Upitan misli li da će pobjednici ove utakmice na kraju podići i pehar, rekao je:

"Postoje druge moćne momčadi u drugim utakmicama. No, što ste bliže finalu, ostaju samo najbolji. Ovdje ništa nije besplatno. Tko god prođe, proći će jer su sjajna momčad. U nogometu ne prolazi uvijek najbolja momčad. Ne znam hoće li pobjednici biti jedni od favorita za osvajanje naslova, ali vidimo sebe kao vrlo jaka momčad s potencijalom da se borimo za njega."

Dani Carvajal složio se s De la Fuenteom, a branič Real Madrida vjeruje da će natjecanje odlučiti najbolja razlika.

"Imam odličan osjećaj u vezi utakmice," rekao je. “Vidim po svojim suigračima da su svi opušteni. Znamo da moramo odigrati sjajnu utakmicu da ih pobijedimo, ali vidim samouvjerenu i energičnu momčad. To je utakmica 50-50 u kojoj će detalji činiti svu razliku. Imaju igrače svjetske klase. Imaju brza krila, čvrste stopere, i igrače koji vole imati loptu u svojim nogama. Mi imamo slične kvalitete kao oni. Sve ovisi o tome hoće li se opustiti ili pritisnuti visoko. To će definirati koliko ćemo se približiti njihovom golu, a možda i tempo igre." (eg)



Tagovi

Luis de la Fuentešpanjolska nogometna reprezentacijaNjemačka nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti