Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Predstavljanje novog Hajdukovog dresa u utakmici bez stresa

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 03.07.24. | 08:01

Gattuso nakon dvije zatvorene utakmice po prvi put će svoj model i igru pokazati javnosti protiv Kalcer Radomlja

Hajduk je Sloveniji, stigli su ponedjeljak navečer te utorak odradii dva treninga dok ih ove srijede čeka prva otvorena utakmica pod vodstvom novog trenera Gennara Gattusa.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Na Bledu je samo nastavljen ritam koji su Bijeli imali na Poljudu, jer pod Talijanom se ovom razdoblju trenita dva puta dnevno. U Sloveniji su ugodniji uvjeti, a hoće li igra biti oku ugodna, vidjet ćemo danas protiv Kalcer Radomlja (MaxSport1, HDTV) s početkom u 17.30 sati.

U prva dva dvoboja na Poljudu, s Veležom (3-0) i Posušjem (1-0), Gattuso je u prinicipu davao dvjema momčadima po poluvrijeme. Na raspolaganju ima 30 igrača, intrigantno je kako će im podijeliti minutažu protiv partnerskog kluba. Dvoboj bi mogao preskočiti Filip Uremović koji u utorak ujutro nije trenirao zbog povišene tjelesne temperature, da bi se popodne vratio i malo rastrčao.

Uostalom, više će u fokusu biti prvi ozbiljn susret sa Šahtarom u subotu, pa je pretpostavka da će protiv Slovenaca više prilike dobiti mlađi igrači, neće biti rezultatskog stresa.

Ali opet, povijesni je trenutak, Hajduk ovom utakmicom službeno ulazi pod Adidasovu 'kapu', po prvi put ćemo vidjeti novi dres koji će se uskoro naći i na prodajnim mjestima. Navijači jedva čekaju pogledati novi 'outfit' Bijelih, kako im stoje tri pruge legendarne marke koja je sponzor Real Madrida kao pojma za najveći klub svih vremena.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Stoga je važno da i glavne zvijezde budu protagonisti ove utakmice od početka, te da ih povede netko od kapetana, Marko Livaja kao glavni zaštitni znak ili možda Lovre Kalinić. Ivana Perišića nema na pripremama, dobio je slobodno nakon Eura, te će priključiti treninzima 12. srpnja u Splitu. Na Poljudu je ostao i Mihael Žaper koji se oporavlja nako operacije i čiji se povratak na teren očekuje najesen.

U međuvremenu se govori o pojačanjima, prije svega Edinu Džeki i Ivanu Rakitiću koji bi se morali odreći velikh gaža, ali bi BiH reprezentativac ispunio obećanje da se želi jednog dana okušato u bijelom dresu. Raketa pak može popustiti pred nagovorima svog kuma i prijatelja, društva ugostitelja koji su bili okupljeni kao sudionici legendarnog turnira 'Četiri kafića – memorijal Dino Petrinović'.

Dakle, vidjet ćemo koji sustav prakticira Gattuso, je li to 4-2-3-1 ili 4-3-3, no ove su utakmice u hodu jer bijeli nisu još kompletirani. Traže se krila, špica, vezni.... Sportski direktor Nikola Kalinić ima puno posla, a nije ni lagan trenutak jer je Euro u tijeku, a Hajduk bi i lijevog beka švicarska reprezentacije Ricarda Rodrigueza.

Dario Melnjak se vratio na kraju prošle sezone, očekujemo i njegov povratak u formu nako teške ozljede. A isto tako postoje naznake da se Rokas Pukštas i Emir Sahiti neće prodati dok Hajduk ne završi put u kvalifikacijama za Konferencijsku ligi te po mogućnosti uđe u skupinu, pa bi to promijenilo puno toga. Ali, o tom, potom. Navijačii sanjaju, a danas će se uvjeriti kako to 'klapa' s Gattusom kao trenerom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukpripremeRadomljeGennaro GattusoAdidasHrvatska nogometna ligaMarko LivajaEdin DžekoIvan RakitićNikola KalinićLovre KalinićDario MelnjakRokas PukštasEmir SahitiLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti