REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Deschamps: „Imam nekoliko opcija za zamijeniti Rabiota, a Ronaldo će zauvijek ostati velik igrač“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 15:40

Zanimljivu najavu utakmice je napravio Deschamps

Izbornik francuske reprezentacije Didier Deschamps govorio je o susretu s Portugalom u četvrtfinalu Eura i rekao:

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Imam nekoliko opcija da zamijenim Adriena Rabiota, koji neće igrati zbog suspenzije, ali sada nije vrijeme da ulazim u to. Ako imate informacije o reprezentaciji Portugala, rado ću ih čuti!", čime je nasmijao okupljenje.

"Momčad je u dobroj formi. Četiri su dana između utakmica, tako da ima puno posla za stožer što se tiče oporavka. Danas nećemo puno raditi jer je dan prije utakmice, ali fizički, iako su neki igrači u boljoj formi od ostalih od njih, uspjeli smo se nametnuti u svakoj utakmici, osim možda u trećoj utakmici protiv Poljske koja je bila vrlo jaka. Imamo čvrstinu u obrani, što je vrlo važno. U ovim smo utakmicama također kontrolirali utakmice bolje nego prije i bolje od konkurenata, ali ono što je također zanimljivo je broj prilika koje možemo stvoriti, a teško smo bili učinkoviti pred golom, do sada je bilo dovoljno, ali konkurencija raste.”

Pohvalio je i portugalsku zvijezdu Ronalda:

“Cristiano Ronaldo ima sposobnost pobjeđivati, biti odlučan i zabijati golove. On to ima i uvijek će to imati. Čak i ako je sada stariji, uvijek će biti veliki igrač."

Naglasio je:

“Nije moj stil da radim zamjene samo da bih napravio zamjene. Istina je da još nisam napravio puno promjena. Igrači na terenu nisu pokazivali znakove umora. Ovo su utakmice na visokoj razini. Može biti vrlo malo. Obje momčadi imaju igrače koji mogu napraviti razliku. U reprezentaciji Portugala ima puno kvalitete, kao i u našoj momčadi. Jedna smo od najboljih momčadi u Europi. Siguran sam da će to biti velika utakmica. Povijesno gledano, rezultati su bili tijesni između nas, ali u ovoj fazi natjecanja rijetkost je da utakmice budu cijelo vrijeme na jednoj strani, bit će to sjajno četvrtfinale. Pa, to je velika utakmica. Portugal i Francuska su među favoritima za osvajanje naslova. U četvrtfinalu ostaju samo najbolje momčadi.”

Zaključio je slično:

"Portugal je jako dobra momčad i imaju jako dobre igrače. Put kojim su krenuli, kao i mi, suočavali su se s problemima. Oni su jedna od najboljih momčadi u Europi i to očekujem, čeka nas velika utakmica.” (eg)



Tagovi

Didier DeschampsFrancuska nogometna reprezentacijaEuro 2024Portugalska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti