Srećko Niketić/PIXSELL
Srećko Niketić/PIXSELL

Prelec bi braniča Istre 1961, ali – što ako ode iz kluba? Na njegova vrata kucaju iz Švedske, oponent mu je Olof Mellberg!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 03.07.24. | 08:46

Talentirani stručnjak iz Velike Gorice u Danskoj ostvaruje vrlo kvalitetne rezultate, a sad bi ga rado u svoje redove doveo švedski velikan koji je osvojio 12 naslova domaćeg prvenstva i koji ima snažnu poveznicu s Hrvatima…

Švedski i danski mediji puni su natpisa o Hrvatima. Nakon što je Vejle prošle sezone bez ikakvog stresa izborio ostanak u tamošnjoj Superligi, uprava kluba čvrsto je stala iza mladog hrvatskog stručnjaka Ivana Preleca s kojim bi voljeli krenuti i u treću sezonu. Prelec je u Vejle stigao prije nešto više od dvije godine, a nakon što u završnici sezone 21./22. (momčad je preuzeo u 22. kolu) nije uspio izboriti ostanak u elitnom društvu, već u sljedećoj sezoni uspio je na uvjerljiv način potpisati ekspresan povratak među 'velike dečke'.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+

Prošle sezone ponovno je njegova momčad igrala dobro, Vejle je imao jasnu strukturu te je njihov 3-4-3 sustav postao praktički dio klupskog identiteta, a sjajnim predstavama pred kraj sezone i s četiri vezane pobjede Prelecova momčad je u Ligi za ostanak rutinski odradila posao te su sezonu okončali bez da su navijačima zadali ikakve brige.

Iako u Vejleu uživa sjajan status, postoji mogućnost da sljedeću sezonu preseli malo sjevernije. U Švedsku! Naime, Ivan Prelec na meti je AIK-a iz Stockholma koji traži novog trenera, a Šveđani navode kako je osim njega kandidat za mjesto glavnog trenera nekoć legendarni kapetan Švedske Olof Mellberg koji je u svojoj bogatoj karijeri branio boje klubova poput Aston Ville i Juventusa.

Izuzev jednog kratkog izleta u Dansku, Mellberg je cijelu svoju dosadašnju trenersku karijeru proveo u rodnoj mu zemlji, a sada radi kao glavni trener Brommapojkarne. Inače, u AIK-u imaju lijepo mišljenje o nekadašnjem kapetanu Švedske budući da je jedan kratak period Mellberg igrao za njih, ali toga se sjećaju samo oni malo stariji budući da je to bilo 1998. godine, neposredno prije nego što je ostvario prvi inozemni angažman (Racing Santander).

Dakle, u AIK-u će uskoro izabrati novog trenera, bit će to ili Ivan Prelec ili Olof Mellberg, a Šveđani pišu kako su šanse obojici 50-50. Kovanica je u zraku, a hoće li pasti na glavu ili na pismo, doznat će se uskoro.

Zanimljivo, u slučaju da padne tako da Prelec bude taj koji će preseliti u klub čije je boje nekoć branio prerano preminuli Ivan Turina, tada postoji velika mogućnost da se 'stopira' jedan potencijalni transfer na relaciji HNL – Superliga. Naime, ponudu Vejlea dobio je Luka Hujber, dosadašnji standardni prvotimac Istre 1961 koji bi se rado okušao u inozemstvu, no budući da je on sa Zeleno-žutima ugovorno vezan, oni ga se besplatno odreći – ne misle. Pregovori zasad traju, ali ako Prelec napusti Vejle, za očekivati je da će se ekspresno i okončati. S druge strane, ako pak Prelec ostane u Vejleu te se novčić okrene u korist Mellberga, tada se Hujber ima pravo nastaviti nadati iskoraku i prvom inozemnom angažmanu u karijeri. Iako, ne treba iskakati pred rudo, usprkos velikoj želji Hujbera da napusti Pulu, potencijalni transfer na dugom je štapu budući da se zahtjevi Istre 1961 te ponuda Vejlea bitno razlikuju… (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

AIK StockholmIvan PrelecLuka HujberVejleIstra 1961Ljetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.Hrvatska nogometna ligaHNLdanska nogometna liga

Ostale Vijesti