REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

Bastoni: „S Brozovićem i Perišićem se i dalje čujem, a Hrvatsku poštujemo, ali se ne bojimo“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.06.24. | 19:53

Talijanska nogometna reprezentacija sprema se za okršaj s Vatrenima

Ne bojimo se Hrvatske, ali je poštujemo, kazao je talijanski branič Luciano Bastoni (25) na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg ogleda protiv Hrvatske u Leipzigu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Aktualni europski prvaci u boljoj su poziciji od "Vatrenih". Nakon prva dva kola imaju tri boda, a hrvatska vrsta tek jedan bod.

"Nemamo straha od Hrvatske. Ljudi se boje bolesti, ovo je nogomet, utakmica. Vidjeli smo kako su igrali protiv Španjolske, premda su izgubili, stvorili su nekoliko prilika. Znamo sve o Hrvatskoj, znamo kakve igrače imaju, neki od njih imaju 80-ak utakmica zajedno u reprezentaciji," kazao je branič Intera.

"Ne bojimo ih se, poštujemo ih, vjerujem da smo izvukli pouke iz poraza od Španjolske. Lako je kada dobiješ utakmicu, važno je kako skupina reagira kada je izgubiš. Poraz od Španjolske nas je dodatno zbližio," dodao je.

Bastoni u Interu igra s trojicom igrača u zadnjem redu, a u talijanskoj reprezentaciji sa četvoricom. Međutim, ne smatra to problemom.

"U reprezentaciji igram drugačiju poziciju, ali u današnjem nogomet u svakoj ekipi možeš igrati drugu ulogu. To je tvoj posao. Sve se svodi na igraču inteligenciju, koliko ste spremni učiti, nije biti igramo li s tri ili četiri igrača."

Bastoni je naglasio kako protiv Španjolske nisu mogli zadržati loptu u nogama.

"Protiv Španjolske nismo mogli zadržati loptu, protiv Hrvatske želimo kontrolirati posjed, premda su hrvatski igrači tehnički odlični. Razgovarali smo nakon utakmice protiv Španjolske, znamo gdje smo pogriješili. Srećom u nogometu imate drugu priliku," poručio je Bastoni.

On je, kao i njegov izbornik, govorio o Perišićem i Brozovićem koje poznaje iz Serie A:

"Oni mogu utjecati na bilo kakav način u nogometu. Imaju iskustvo, izdržljivost, sve što danas treba modernom nogometašu. A i jako su iskusni. To su dva vrhunska nogometaša, s njima imam puno dobrih uspomena. U dobrim smo odnosima, čujemo se porukama često, i dalje ih volim kao igrače, kao svoje prijatelje. Veselim se što ću ih sutra vidjeti, znam da će mi otežati život na terenu, ali to je nogomet. Vidjet ćemo tko je bolji, naša mladost ili njihovo iskustvo. Obojica su veliki igrači, odlične osobe, užitak se nadmetati s takvim nogometašima." (Hina/g)



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaTalijanska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti