IPA
IPA

Dinamo će teško dovesti Vatrenog. Njega sad želi klub iz Lige prvaka i 'pola' Serie A!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 27.06.24. | 18:20

Marin Pongračić lani je bio ponuđen Modrima za vrlo prihvatljivu cijenu. Tada ga nisu htjeli. Sad će im teško biti dostupan, jer ponude već stižu sa svih strana

Marin Pongračić, pisali smo jučer, jedna je od Dinamovih meta u ljetnom prijelaznom roku. Igrao je na Euru za Hrvatsku, ima iza sebe jako dobru sezonu u Serie A, a ovog ljeta mogao bi biti 'vruća roba' na tržištu. I, po svemu sudeći, teško ostvariva Dinamova želja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pongračića su Modri mogli dovesti prošlog ljeta. U onoj kaotičnoj situaciji, kad se još nije znalo 'tko pije, tko plaća' nakon svih onih Skupština i prvih promjena u klubu, Pongračić je nekako prošao neprimijećen kroz notese Dinamova sportskog sektora. Navodno su ga mogli imati za 1,5 milijuna eura, koliko je tada tražio Wolfsburg, a Lecce u kojemu je bio na posudbi još nije definitivno odlučio hoće li ga otkupiti. Pongračić je veliki dinamovac, to je poznato, navijao je tada za dolazak u Maksimir i dogovor s njim ne bi bio nikakav problem, međutim, Dinamo je bio neodlučan, na kraju je Pongračića Lecce ipak otkupio za 1,6 milijuna i nije pogriješio. Odigrao je čak 36 utakmica u Serie A, još dvije u Kupu, vratio se u reprezentaciju, bio starter protiv Španjolske. Nekad 'zločesti dečko' hrvatskog nogometa očito je sazrio, napredovao i napravio iskorak. U Maksimiru sad pokušavaju ispraviti lanjsku pogrešku, voljeli bi dovesti Pongračića, jer, ionako su stoperi označeni kao primarne mete u prijelaznom roku. Međutim, sad je to puno kompliciranije.

Prvo, Pongračić je sad Lecceov igrač, a taj ga klub nema razloga prodati za manje no što ga je kupio. Štoviše, Pongračićeva vrijednost na TM-u sad je viša nego ikad, procijenjen je na sedam milijuna eura. Pa, eto, da i nije točna, četiri, pet bi klub za njega mogao dobiti. A to su već svote, koje Dinamo ne misli plaćati. Drugo, zadnjih se dana samo mijenjaju imena klubova, koji su zainteresirani za Pongračića, dojam je da ga traži 'pola' Serie A. Spominjao se nedavno Milan, potom i Napoli, a od početka Eura do danas najviše se priča o interesu Bologne. Klub, koji će igrati Ligu prvaka, mogao bi ostati bez svoje novopečene zvijezde Riccarda Calafiorija, koji igra odlično na Euru, veliko je otkriće Luciana Spalettija i vrlo blizu, navodno, odlaska iz Bologne. Traži taj klub, navodno, dvojicu stopera, a Pongračić je visoko na listi želja. Ne zna se koliko bi Lecce tražio za svojeg igrača, ali licitacija bi uskoro mogla početi.

Ima li Dinamo koji adut u rukavu? Možda bi to mogla biti godišnja plaća, jer, Pongračić, navodno, spada među slabije plaćene igrače, čak i neki Dinamovi stoperi imaju veće ugovore, a drugi adut može biti to što Pongračić voli Dinamo, stalno naglašava da je od malih nogu 'Modri' i da bi volio igrati na punom Maksimiru. No, ti bi argumenti došli na red tek ako bi se Dinamo dogovorio s Lecceom, a zasad je teško vjerovati u takav rasplet. Lecce je dobio 'kapitalca', stopera, kojeg mnogi nisu htjeli pa niti Dinamo i nema razloga sad ga olako prepustiti 'proscima'. U ovom trenutku Pongračićev dolazak uistinu nije realan, ali, tko zna što se sve može dogoditi tijekom prijelaznog roka. Nije nemoguće da, recimo, Dinamo krajem kolovoza izbori Ligu prvaka pa onda, stabilnog budžeta, odluči ipak 'iskeširati' nešto više od planiranoga i krene po Pongračića. Jasno, ako on dotad ne bude već imao novi klub.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marin PongračićGNK DinamoLecceVatreniEuro 2024Serie A

Ostale Vijesti