Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Germanijak doznaje: Vidović više nije Dinamov, ali postoji nada. Bulata želi Leko, Rukavina još na čekanju!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 26.06.24. | 12:30

U Dinamu se polako crta igračka križaljka, u prvom su planu igrači, koji su trenutno dio modre svlačionice

Dinamo u ponedjeljak 1.srpnja kreće s pripremama, dio igrača već će od subote odrađivati testove i preglede. Kao što smo pisali, Sergej Jakirović priključit će pripremama i devet mladih igrača, juniora (i kadeta), a sad je jasno da na početku priprema neće biti Gabriela Vidovića. Dakle, njemu je posudba iz Bayerna isteknula, on više nije Dinamov igrač i u ovom trenutku u Maksimiru se ponašaju kao da neće ni biti. Naime, Vidovićeva je sudbina u rukama Bayerna, tamo mu ugovor traje još godinu dana i tek bavarski klub mora vidjeti što će s njim. Hoće li se ipak Bayern odlučiti prodati ga Dinamu ispod cijene (ispod onih 3,5 milijuna eura), ili će mu ponuditi novi ugovor pa ga poslati negdje drugamo na posudbu? Bayern je dobio novoga trenera, Vincenta Kompanyja, sigurni smo da ima desetke važnijih pitanja od Vidovića i ta je tema zasad na čekanju. U Maksimiru bi ga željeli, još se nadaju da će tijekom prijelaznog roka postići dogovor oko Vidovićeva ostanka. Ali, u ovom trenutku, on nije igrač Dinama i neće prvog dana biti na prozivci trenera Jakirovića.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tamo bi se, pak, trebao naći Marko Bulat. Pod uvjetom da do tada ne bude dogovoren njegov transfer. Pisali smo, također, da za Bulata postoje ponude, u pitanju je posudba s otkupom, da je dogovor već blizu i da bi on mogao među prvima napustiti svlačionicu. U igri su, navodno, dva kluba, a kako doznajemo Bulat je najbliži belgijskom Standardu. Bivši Hajdukov trener Ivan Leko cijeni Bulatove igračke karakteristike i ako idućih dana 'padne' dogovor s Dinamom i igračem oko njegovih primanja, Marko bi mogao karijeru nastaviti u Belgiji. Očekuje se i odlazak Mahira Emrelija, na stolu je i dalje ponuda Qarabaqa, vidjet ćemo hoće li Emreli na koncu pristati na odlazak.

Još se ne zna sudbina Gabriela Rukavine. U Dinamu su zadovoljni kako je igrao proljetos na posudbi u Gorici, ali još nisu sigurni kakva mu je perspektiva u Maksimiru. Vidovićev odlazak pokrit će Pjaca, tu je i sve bolji Hoxha, pitanje je, dakle, gdje je u toj priči opet Rukavina. Ako neće igrati, nema smisla da bude u Dinamu. E sad, hoće li u protivnom ponovno na posudbu ili će ga Dinamo odmah prodati? O svim se tim opcija razgovara, Rukavina trenutno nije na popisu za pripreme, ali ne znači da do ponedjeljka njegov status neće biti riješen i on ipak osvane na okupljanju. Kad već spominjemo Goricu, dodajmo da će, uz Jakova Gurlicu, tamo na posudbu i Toni Majić. Možda i još netko od mlađih Dinamovih igrača.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoMarko BulatGabriel VidovićIvan LekoBayernGabriel RukavinaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti