Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Germanijak doznaje: Dinamo dovodi bivšeg vratara Slavena! Stižu i Šotiček i stoper iz Španjolske!?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 26.06.24. | 00:05

Dok se očekuje konačan potpis Marka Pjace, Dinamo radi na druga tri transfera. Jedan je potpuno neočekivan

Dinamo planira dovesti Ivana Filipovića! Na prvu, mnogi će ga se teško sjetiti, radi se o bivšem vrataru Slavena Belupa, koji je zadnje tri sezone branio za francuskog drugoligaša Paris FC. Neobičan transfer, neočekivan, Dinamo nije dosad pokazivao interes za novog vratara, a onda, otkud u priči uopće Filipović? I zašto? Dinamo ima Ivana Nevistića, Danijela Zagorca, Modri će aktivirati otkup Nikole Čavline (i vjerojatno ga poslati u Osijek), a tu su još dvojica vratara Faris Krkalić i mladi Antonio Rajić, koji bi mogli popuniti mjesto trećeg golmana.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Priču smo doznali iz menadžerskih krugova i nismo na prvu u nju povjerovali, no, kasnijim istraživanjem doznali smo da Dinamo doista želi Ivana Filipovića! Pregovori traju, taj je posao blizu realizacije, ostaje riješiti još neke detalje. A sad odgovor na pitanje: 'Zašto?'. Naime, Dinamo želi, očito, uz Nevistića, koji je neupitna 'jedinica' i Zagorca, koji već ima 37 godina, imati još jednog golmana, koji će biti drugi ili treći, mirno čekati priliku na klupi i, ako treba, stati na gol, vjerojatno, u rijetkim trenucima. Čavlina nije 'taj', on ne može sjediti na klupi, Krkalić i pogotovo mladi Rajić mogli bi na posudbu i tu bi svoje mjesto pod Suncema trebao naći Ivan Filipović. Ugovor mu istječe zadnji dan lipnja, trebao bi doći besplatno. Ima on 29, uskoro i 30 godina, branio je 39 utakmica za Paris FC, tamo mu je suigrač bio Maxime Bernauer. Osim za Slaven Belupo, iz kojega je i došao u Pariz, branio je i za Lokomotivu, Cibaliju i Sesvete. Vidjet ćemo hoće li Filipović na kraju doista potpisati za Modre, ako bude, to će stvarno biti neočekivan transfer.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

A istovremeno, Dinamo radi i na dovođenju Raula Torrentea, stopera španjolske Granade. Radi se o 23-godišnjaku, bivšem U21 reprezentativcu Španjolske, kojega je Dinamo želio dovesti i zimus, ali tada nije došlo do dogovora. No, sad je Torrente slobodan igrač, Dinamo je poslao ponudu i trenutno se o njoj razgovara. I dok neki izvori kažu da bi Torrente već do kraja tjedna trebao postati Dinamov igrač, štoviše, da bi već u srijedu trebao doći na liječnički pregled, drugi kažu da još nije sve gotovo, ali da je priča vrlo ozbiljna i da je njegov dolazak jako izgledna opcija. Inače, Torrente je bio vrlo perspektivan stoper, međutim, imao je teško ozljedu koljena prije dvije godine, zbog koje je više od 200 dana bio izvan terena i nije se uspio vratiti u raniju formu i nastaviti napredovati u seniorskom nogometu. Ipak, skupio je 17 utakmica u La Ligi prošle sezone, u zadnje tri igrao je u prvih 11, odigrao po 72 minute. No, Granada mu nije htjela produžiti ugovor i sad se ponovno javio Dinamo.

Također, kao što smo već pisali, Marin Šotiček svakim je danom sve bliži Dinamu. Navodno je između Dinama i Lokomotive sve dogovoreno i talentirani krilni napadač isto bi već idućih dana mogao potpisati za Modre! Potom ćemo znati i kakvi su Dinamovi planovi s njim.

Marko Pjaca, pak, po povratku s Eura trebao bi konačno i potpisati za Dinamo, a kako doznajemo, na pripreme će s Dinamo krenuti i Lukas Kačavenda. Nova je vijest i da će talentirani stoper Jakov Gurlica na posudbu u Goricu...



Tagovi

GNK DinamoIvan FilipovićParis FCSergej JakirovićIvan NevistićDanijel Zagorac

Ostale Vijesti