Goran Kovačić/Pixsell
Goran Kovačić/Pixsell

Germanijak doznaje: Pjaca potpisuje, Beljo je bliži Dinamu nego Hajduku! Bulat u Standardu!

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 27.06.24. | 11:57

Pjaca bi se već idući tjedan trebao priključiti pripremama Modrih, a Modri su krenuli po napadača Augsburga nakon što je za njega zagrizao Nikola Kalinić

Marko Pjaca, doznaje Germanijak, već bi danas ili sutra trebao i službeno postati igrač Dinama! Dogovoreni su gabariti transfera, Rijeka će dobiti 750 tisuća eura, Pjaca se, navodno, odrekao dijela od svojih 750 tisuća i samo ga liječnički pregled, na koji je došao u četvrtak ujutro te formalni potpis dijele od povratka u Maksimir. Prođe li sve prema očekivanjima (uvijek postoji mogućnost da se nešto zakomplicira) Pjaca bi već i prije početka priprema 1.srpnja mogao biti predstavljen u Maksimiru. To je sad pitanje dana, možda i sata, ovisno kako će Dinamo tempirati to samo predstavljanje. S obzirom da je bio na Euru, iako nije igrao, Pjaca će vjerojatno dobiti još nekoliko slobodnih dana, ali mogao bi se priključiti pripremama već idućeg tjedna. U svakom slučaju, bit će u autobusu za pripreme u Austriji, na koje Modri kreću 8.srpnja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A u srijedu je Dinamo krenuo po Diona Drenu Belju. Mladi napadač odlučio je ovog ljeta napustiti Augsburg, a nije tajna da je za njega jako zagrizao Hajduk. Ta ideja na Poljudu traje još iz vremena Nikoličiusa, prvi kontakti su odrađeni već tada, a Nikola Kalinić označio je Belju kao 'prvi pick' i krenuo u akciju. Kalinić je, doznajemo, bio vrlo uporan, što je Belju nagnalo na razmišljanje, kad te toliko želi bivši kvalitetni napadač i spreman ti je dati 'svoju devetku' u nasljedstvo, onda to sigurno intrigira. Premda mu povratak u HNL nije bio prvotni plan. Međutim, Hajduku se ipak žuri, 'Bijeli' su već počeli pripreme, sezona im starta već u srpnju pa je Kalinić tražio što brži odgovor. Ono što bi Beljo dobio u Hajduku, svakako, status je prvog napadača i prilika za velikom minutažom i 15 do 20 golova u sezoni. No, nije Hajduk bio jedini, koji želi Belju, ponuda ima i iz drugih, ozbiljnih nogometnih država, Njemačke, Italije, Nizozemske, Austrije, Portugala..., stoga su napadač i njegovi zastupnici uzeli 'time out', nisu na prvu potvrdno odgovorili, jer, prijelazni rok se tek zahuktava. Naravno, uvijek postoji šansa da Beljo završi u Hajduku, ako tijekom prijelaznog roka i dalje Bijeli budu zainteresirani. U svakom slučaju vrata Poljuda nije zatvorio.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

U Maksimiru su stalno 'očijukali' s Beljom, traje to još i doba kad je bio kadet u Cibaliji, nastavilo se dok je igrao u Osijeku, a spominjalo ga se u Dinamu i zadnjih mjeseci, no, konkretna je akcija izostala. Nisu u Dinamu još sigurni što će biti s Brunom Petkovićem, ostane li još godinu dana, napadač nije Modrima prioritet i tom su se pozicijom planirali baviti, bude li potrebno, u završnici prijelaznog roka, odnosno, od 15.srpnja kad bude jasnija Petkovićeva budućnost. No, Hajdukova akcija, očito, nagnale je Dinamo na reakciju i Modri su ušli 'u igru'. Kontakti su uspostavljeni i s igračevom stranom i s Augsburgom, intenzivirat će se ovih dana, dogovarati model transfera. Hoće li to biti klasična posudba s otkupom, ili neki 'hibridni način' po kojemu bi Augsburg odmah prodao Belju Dinamu, ali zadržao neki postotak budućeg transfera, zasad nije poznato. Ipak, glavna je Beljina želja da ode u klub, u kojem će igrati, jer ovu je sezonu označio kao prijelomnu u karijeri, sjedenje na klupi ne dolazi u obzir. Ako zaključimo da financijski uvjeti ni jednima ni drugima ne bi bili prepreka, u Hajduku bi imao praktički zajamčenih 30-ak utakmica u sezoni, u Dinamu, barem dok je tamo Petković, a tamo su i Kulenović i Brodić, to ne može imati. Ali, Dinamo nudi dolazak na početka priprema, sigurnu europsku jesen, barem u Europskoj ligi, igranje u jačoj konkurenciji i jači izlog, ako uđe u pravu formu i dostigne tih 15-20 golova u sezoni, bila bi to prava odskočna daska i za reprezentaciju i za nastavak karijere. Konačno, nije isključeno da bi mogao igrati i u tandemu s Petkovićem! Iako su razgovori tek u začetku, dojam jest da je Beljo u ovom trenutku bliži Dinamu nego Hajduku, između ostalog i zato što se Dinamu ne žuri kao Hajduku. Kako god, Modri ovu priliku ne bi trebali propustiti, kad već nisu doveli Belju u dva navrata, treći put moraju iskoristiti šansu.

U sjeni dolaska Pjace i pregovora oko Belje, Dinamo napušta jedan igrač. Kao što je Germanijak prvi pisao, Marko Bulat postat će novi igrač Standarda iz Liegea, na čijoj je klupi Ivan Leko. Bulat je u četvrtak odletio u Liege, čekaju ga liječnički pregledi i, prođe li sve dobro, potpis za belgijski klub. Radi se o jednogodišnjoj posudbi s pravom otkupa! Pisali smo i da je blizu Standardu još jedan Dinamov igrač, Boško Šutalo. I ta priča, doznajemo, ide prema dogovoru, Dinamo je, navodno, spreman pustiti Šutala bez odštete uz postotak budućeg transfera, ali, pojavila se i informacija da Standard, koji je financijski ne stoji baš najbolje, želi da to u prvo vrijeme bude posudba i da Dinamo sudjeluje u dijelu Šutalove plaće. Šutalo još nije otputovao za Liege, ali, po svemu sudeći, mogao bi i on idućih dana Bulatovim putem. Svjesni su i on i Dinamo da se u Maksimiru iduće sezone neće naigrati.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

GNK DinamoMarko PjacaDion Drena BeljoSergej JakirovićLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti