REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith

Da nam nisu zabili u 98. Talijani bi ispali s Eura! Najveći tragičari su Mađari

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 09:00

Neočekivani rasplet natjecanja po skupinama na Euru u Njemačkoj stvorio je nove junake i antijunake turnira

Hrvatska je ispala s Eura još u utorak, male su bile šanse da prođe u osminu finala s dva boda. A kad su Slovenci remizirali s Engleskom (0-0) tada je i zadnja teorija pala u vodu, Vatreni su u srijedu ujutro napustili Njemačku i službeno završili nastup na turniru.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, neočekivani rasplet natjecanja po skupinama, pogotovo pobjeda Gruzije protiv Portugala (2-0), kojom je Gruzija prošla u osminu finala, zatim taj remi Slovenije protiv Engleske te dva remija u skupini E, u kojoj su svi završili s četiri boda, stvorio je nove junake i antijunake turnira. Tako je jedan od junaka postao i Talijan Mattia Zaccagni. Zabio je Hrvatskoj u 98.minuti za 1-1. Izbacio je time našu reprezentaciju s Eura, ali nije tada znao da je tim golom i spasio svoju reprezentaciju, odnosno, donio joj prolaz. Naime, prevladavao je zaključak da Talijani i s porazom, s tri boda u skupini sigurno idu dalje, kao trećeplasirani. No, u ovakvom raspletu trećeg kola, Talijani bi porazom ispali! Imali bi tri boda kao i Slovenci, ali slabiju gol razliku (u tom bi slučaju bila -1) i ne bi vidjeli drugi krug. Naravno, Hrvatska bi prošla kao drugoplasirana u grupi.

Talijani bi, da su izgubili, bili među dva najlošija trećeplasirana, zajedno s Mađarima, koji su ispali najveći tragičari turnira. Zabili su u 100.minuti Škotima gol za pobjedu (1-0), tri dana su živjeli u uvjerenju da će s tri boda sigurno proći grupu, čekali su još samo ishod utakmice Gruzije i Portugala, 'najvećeg zicera' Eura. U svakom drugom ishodu, osim pobjede Gruzije, uz dodatak da Turci ne izgube od Čeha, Mađari bi s tri boda prošli grupu. Međutim, Gruzija je pobijedila Portugal i neočekivano uskočila među 'lucky loosere' i otišla u drugi krug. A Mađarska nakon tri dana čekanja u Njemačkoj, u svojem kampu, nakon uvjerenja da će proći u osminu finala, pokunjeno otišla kući. (T.N.)



Tagovi

Talijanska nogometna reprezentacijaMađarska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti