Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

VIDEO Modrić poput Platinija za slavlje na Opus Areni

ned. 08.09.24. | 22:40

Majstorija kapetana za tri boda

Jedan genijalni potez, a koga drugog doli kapetana, bio je dovoljan da Hrvatska na Opus Areni ispere gorak okus poraza od Portugala i pobjedom nad Poljskom 'zabilježi' se u rubrici bodovi elitne skupine Lige nacija. Luka Modrić, po uzoru na Michela Platinija, pogodio je 'pod 90' slobodnjak s ruba kaznenog prostora i odvukao Hrvatsku do pobjede u Osijeku. A tek mu je 39...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bilo je tu još pregršt prilika i za drugi pogodak, ali Hrvatska je demonstrirala i jalovu realizaciju, na čemu će u budućnosti Zlatko Dalić i njegovi pomoćnici morati posvetiti više pažnje.

A Dalić je i posve iznenadio sastavom, postavivši Petra Sučića, Pjacu i Matanovića u početnu postavu. I dobro je to djelovalo u prvom dijelu. Hrvatska je držala konce igre, zauzdala je protivnika, a u par 'iskakanja' Poljaka, dobro je reagirao Ćaleta-Car. Spomenuti je bio i najbliže pogotku Hrvatske, kada ga je Modrić pronašao iz kornera, ali je lopta završila u rukama vratara Skorupskog.

Ono što nije valjalo to je mirnoća u završnici. Očita je bila ideja Dalića da se centaršutevima pronađu Petković ili Matanović, a potonji je u nekoliko dobrih prilika bio neprecizan. Doduše, nisu to bile sasvim izrađene akcije, ali generalno je nedostajalo boljih rješenja u pred gostujućim golom.

Nastavili su se problemi s realizacijom i u drugom dijelu – Hrvatska je stvarala prigode, no tek je jedan trenutak genijalnosti bio potreban da stigne do pogotka. Petković je izborio slobodni udarac na rubu kaznenog prstora, a Modrić lagano prebacio živi zid i smjestio loptu u same rašlje.

Pogodak pogledajte OVDJE (Nova TV)

Nakon toga se nastavio pritisak Hrvatske, redale su se prilike pred golom Poljaka kao na pokretnoj traci, no na koncu se rezultat više nije mijenjao.

Hrvatska je, dakle, stigla do inauguralne pobjede u novoj kampanji Lige nacija.

Hrvatska – Poljska 1-0

Osijek. Stadion: Opus Arena.

Sudac: François Letexier; pomoćnici: Cyril Mugnier i Mehdi Rahmouni; VAR: Willy Delajod (svi Francuska).

Strijelci: 1-0 Modrić (52.).

Žuti karton: Kovačić, Pjaca, P. Sučić, Budimir (Hrvatska) Bednarek (Poljska).

Hrvatska (3-4-1-2): Livaković – Šutalo, Ćaleta-Car, Gvardiol – Pjaca, P. Sučić (46., L. Sučić), Kovačić (79., Mario Pašalić), Sosa (90+1., Perišić) – Modrić – Petković (69., Kramarić), Matanović (69., Budimir).

Poljska (5-3-2): Skorupski, Kaminski, Walukiewicz, Bednarek, Dawidwicz, Zalewski – Urbanski (62., Moder), Zielinski (62., Slisz), S. Szymanski – Bogusz (62., Swiderski), Lewandowski.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




TIJEK UTAKMICE:


Tagovi

Liga nacijaHrvatska nogometna reprezentacijaZlatko Dalić

Ostale Vijesti