REUTERS/Leon Kuegeler
REUTERS/Leon Kuegeler

VIDEO Borussia utrpala sedam golova, Slovan nije mogao protiv Cityja, Arsenalu pripao derbi kola

Vrijeme Čitanja: 6min | uto. 01.10.24. | 22:20

Čak sedam Dinamovih protivnika danas je bilo u pogonu u Ligi prvaka...

Nakon što je Red Bull Salzburg, jedan od Dinamovih protivnika u Ligi prvaka, neočekivano izgubio od Bresta u Salzburgu s 4-0, a Stuttgart i Sparta Prag odrigrali su bez pobjednika (1-1), u kasnijem terminu na rasporedu je bilo sedam utakmica drugog kola Lige prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U dvoboju dva buduća Dinamova suparnika Borussia Dortmund je s čak 7-1 nadvisila Celtic. Slovan je u Bratislavi izgubio 0-4 od Manchester Cityja, Milan je s 0-1 poražen kod Bayera u Leverkusenu, a u derbiju kola, Arsenal je s 2-0 nadvisio PSG.

Borussia je bolje otvorila meč između dva bivša prvaka Europe i već u šestoj minuti zaradila kazneni udarac nakon što je Kasper Schmeichel srušio Jamieja Gittensa i zaradio žuti karton. Emre Can postavio je loptu na kreč i mirno pogodio po sredini gola za vodstvo Dortmundskog sastava. No, Celtic je uzvratio već u 9. minuti! Arne Engels je centrirao, a Borussijin strijelac Can nesretno odbio loptu do Daizena Maede koji poravnanja.

Ludnica na Westfalenu nastavila se u idućoj minuti. Brandt je izbacio Adeyemija koji je uz malu pomoć braniča Celtica zabio za 2-1, i treći pogodak na utakmici u tek 11 minuta...

Nakon početnog uragana utakmica se malo primirila, iako se i dalje igra u vrlo visokom ritmu. Borussia je ta koja napada, domaćini su imali još dvije velike prilike za gol, ali Schmeichel je bio siguran, oba puta...

No, iskusni danski golman nije mogao ništa u 29. minuti. Nico Schloterbeck skrenuo je centaršut iz kornera do Adeyemija koji iz teške pozicije, prilično iskosa, neobranjivo matira Schmeichela za 3-1 vodstvo Borussijie Dortmund. U manje od 29 minuta palo je čak četiri gola!

Tu nije bio kraj uzbuđenjima i golovima u prvom dijelu. Adeyemi je ovoga puta u 39. izborio jedanaesterac, a iskoristio ga je Serhopu Guirassy za velikih 4-1 Borussije Dortmund. Tri minute kasnije, na semaforu je 5-1 za Borussiju Dortmund! Fantastični Adeyemi presjekao je krivo dodanu loptu Maede i opalio iza leđa nemoćnog Schmeichela za nedostužnu prednost Dortmunđana.

Borussia Dortmund u potpunosti je nadigrala prvaka Škote u prvom dijelu te na odmor odlazi s velikom prednosti od 5-1, a Karim Adeyemi zaslužio je čistu desetku za ovu partiju...

Brendan Rodgers napravio je dvije izmjene na poluvremenu. Alex Valle i Reo Hatate ušli su umjesto Grega Taylora i Paula Bernarda, a već u trećoj minuti nastavka Nuri Sahin morao je prisilno zamijeniti junaka dvoboja Adeyemija zbog ozljede. Umjesto trostrukog strijelca ušao je Julien Duranville.

U nastavku se ipak igralo slabijim tempom, što je bilo i za očekivati budući da je pobjednik poznat još u prvom dijelu...

Ipak, Guirassy je u 67. zabio svoj drugi pogodak na utakmici na drugu asistenciju Nice Schloterbecka i ukupno šesti za Borussiju Dortmund. Ubrzo nakon gola i Guirassy je napustio igru, a umjesto njega ušao je Marcel Sabitzer.

U 79. minuti nemuoljiva Borussia Dortmund stigla je i do sedmog gola, a zabio ga je Nemcha na dodavanje Duranvillea. Do kraja utakmice više nije bilo golova te je viceprvak Europe s uvjerljivom razlikom svladao Celtic.

Golove s utakmice pronađite OVDJE (ArenaSport)

Borussia Dortmund - Celtic 7-1

Strijelci: 1-0 Can (7., 11m, Gittens), 1-1 Maeda (9., Engels) 2-1 Adeyemi (11., Brandt), 3-1 Adeyemi (29., Schloterbeck), 4-1 Guirassy (39., 11m, Adeyemi), 5-1 Adeyemi (42.), 6-1 Guirassi (67., Schloterbeck), 7-1 Nemcha (79., Duranville)

Arsenal je u Londonu porazio PSG sa 2-0. "Topnici" sada imaju četiri boda, PSG je ostao na tri.

Leandro Trossard je u 20. minuti sjajno prošao po lijevoj strani, ubacivši pred vrata gdje je Kai Havertz iskoristio slabu reakciju Gianluigija Donnarumme i glavom pogodio za 1-0.

U 36. minuti londonski sastav je stigao i do drugog gola. Ponovo je loše reagirao talijanski vratar. Bukayo Saka je ubacio s desne strane, lopta je dugo putovala i na kraju završila u mreži, bez da je itko dirao. PSG je opasno zaprijetio u 64. minuti, no Joao Neves je pogodio prečku.

Golove s utakmice Arsenal - PSG pogledajte OVDJE (ArenaSport)

Njemački prvak Bayer Leverkusen je porazio Milan sa 1-0 upisavši i drugu pobjedu, dok je Milan zabilježio i drugi poraz.

Mike Maignan je sjajno branio u Leverkusen, međutim niti on nije uspio spasiti Milan u 51. minuti, a strijelac je bio Victor Boniface.

Golove s utakmice Bayer Leverkusen - Milan pogledajte OVDJE (ArenaSport)

Engleski prvak Manchester City je "projurio" kroz Bratislavu porazivši Slovan sa 4-0.

Ilkay Gundogan je načeo mrežu slovačkog sastava u osmoj minuti, a već u 15. minuti je bilo 2-0 nakon što je Phil Foden pogodio na dodavanje Jeremyja Dokua. Foden je bio vrlo blizu gola i u 26. minuti, no pogodio je stativu.

"Građani" su sve dvojbe, ako ih je uopće bilo, razriješili u 58. minuti kada se među strijelce upisao i Erling Haaland na asistenciju Rica Lewisa. U 74. minuti je konačnih 4-0 postavio mladi Englez James McAtee postigavši svoj prvi gol u LP.

Marko Tolić je za Slovan, koji je upisao drugi poraz, igrao do 78. minute, baš kao i Joško Gvardiol na suprotnoj strani. Mateo Kovačić nije ulazio u igru za City koji sada ima četiri boda.

Golove s utakmice Slovan Bratislava - Manchester City pogledajte OVDJE (ArenaSport)

Barcelona nakon poraza u Monacu, nije dozvolila novo iznenađenje, porazivši Young Boyse sa 5-0. Barci je to prva pobjeda, a Švicarcima drugi poraz.

Robert Lewandowski je doveo domaći sastav u prednost već u osmoj minuti, a u 34. minuti je Raphinha u gužvi pred golom nakon ubačaja iz kornera pogodio za 2-0. Tri minute kasnije već je bilo 3-0. Pedri je ubacio, a Inigo Martinez pogodio glavom.

U 50. minuti je katalonski sastav zabio i četvrti gol. Martinez je dobro skočio na loptu nakon kornera i poslao ju u šesterac, a tamo ju je glavom u mrežu spremio Lewandowski.

Švicarci su u 66. minuti mogli barem malo ublažiti težak poaz, no Joel Monteiro je uzdrmao okvir gola. Gosti su u 82. minuti ipak postigli pogodak, ali u vlastitu mrežu, a strijelac autogola bio je Jaouen Hadjam.

Golove s utakmice Barcelona - Young Boys pogledajte OVDJE (ArenaSport)

Inter je na San Siru porazio Crvena zvezdu sa 4-0.

Hakan Calhanoglu je fantastično pogodio iz slobodnog udarca u 11. minuti. Korak bliže pobjedi talijanski sastav je stigao u 59. minuti. Mehdi Taremi je ukrao loptu Radi Kruniću asistiravši Marku Arnautoviću kojem nije bilo teško zabiti.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 71. minuti kada je Lautaro Martinez pogodio za 3-0. Do kraja susreta među strijelce se upisao i Mehdi Taremi iz jedanaesterca u 81. minuti.

Golove s utakmice Inter - Crvena zvezda pogledajte OVDJE (ArenaSport)

PSV Eindhoven i Sporting su odigrali 1-1. Jerdy Schouten je u 16. minuti presjekao jedno dodavanje i potom s više od 20 metara sjajno opalio i pogodio za vodstvo nizozemskog sastava. Sporting je uspio izjednačiti u 84. minuti golom Daniela Braganca.

Ivan Perišić nije registriran za prvi krug Lige prvaka i nije imao prvo nastupa za PSV.

Podsjetimo, Dinamo utakmicu drugog kola igra u srijedu u 21 sat na Maksimiru protiv Monaca.



Tagovi

Liga prvakaSlovan BratislavaBorussia DortmundCeltic

Ostale Vijesti