Germanijak.hr
Germanijak.hr

“Znam kakav je Bjelica trener, ovo će biti sasvim drugi Dinamo od onoga u Münchenu“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 01.10.24. | 17:00

Trener Monaca s puno respekta govorio je o Dinamu i njegovu treneru uoči međusobnog dvoboja

Adi Hütter doista je simpatičan tip, odudara od onih stereotipa, kad trener nekog kluba iz Lige petice dođe u Maksimir i prema Dinamu gleda svisoka. A on bi, možda, i imao razloga, Monaco je u sjajnom nizu, pobjedničkom, srušio je u na startu Lige prvaka Barcelonu (2-1), ove sezone još nema poraz. Međutim, baš suprotno, Monacov trener ni u jednom trenutku nije kazao da je njegova momčad favorit i da u Zagrebu razmišlja samo o pobjedi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Ne treba uspoređivati ovu utakmicu s Barcelonom, jer su oni tada rano dobili crveni karton. Ovo je sasvim druga utakmica, Dinamo je promijenio trenera, mentalitet.. Ovo je naša prva gostujuća utakmica i njoj pristupamo vrlo ozbiljno.", kazao je Hütter, koji jako dobro poznaje Nenada Bjelicu. Pisali smo o tome, znaju se iz austrijske lige, 11 puta igrali su jedan protiv drugoga, Hütter ima tri pobjede, Bjelica dvije, čak je šest utakmica završilo remijem.

"Promijenio je Nenad dosta toga, pogotovo u zadnjoj liniji. Poznajem Dinamo jako dobro, gledao sam ih u Salzburgu prije dvije godine. Petković je odlilčan napadač, Baturina veliki talent, Kulenović je vrlo opasan, Mišić jako dobar u sredini terena. To je druga utakmica, znam kakav je Bjelica trener i da može dosta toga promijeniti u kratkom vremenu. Znamo da nas čeka teška utakmica."

Kakve su ambicije Monaca u Ligi prvaka? Biti među prvih osam ili samo proći u drugi krug među 24?

"Polako, polako. To je bila sjajna pobjeda protiv Barcelone, ali znamo da je Dinamo odlična momčad. Znamo da neće biti lako, Dinamo igra kući, to je druga momčad od one u Münchenu i ne zavaravamo se da će biti lako. Ono nije bilo pravo lice Dinama u Münchenu. Bayern je imao odličnu večer, a i Dinamo je došao do 3-2 u jednom trenutku. To je Liga prvaka, svaka je utakmica za sebe. Pravo lice Dinama vidjet ćemo u srijedu. Mi imamo svoj plan, znamo što trebamo raditi, ako ćemo zahtjeve provesti na terenu, onda ćemo, vjerujem, slaviti pobjedu. Ali, ponavljam, neće nam biti lako."

Još malo o Bjelici.

"Slični smo po godinama, sastajali smo se na početku karijera, bilo je zanimljivih utakmica. Ali, sutra je to sasvim nešto drugo, Liga prvaka je posebna priča."

Sjetio ga se u medijima i Nikola Jurčević, bivši suigrač iz Salzburga, otkrio i da za kartati Belu.

"Jurčević je jedan od najdražih suigrača, igrali smo zajedno u Slazburgu i, da, znam kartati belu. A igrao sam i s mnogim drugim hrvatskim igračima, Mužek, Računica, Kocijan, vodio nas je sjajni trener Otto Barić. Odličan trener. Tko je bolji u kartanju? Ovisi o kartama, haha."

Ustao je Hütter, nasmijao se i zahvalio s: 'Hvala lijepa!'

A Monacova napadačka snaga trebao bi u Zagrebu biti Folarin Balogun. Zabio je golove u zadnje dvije utakmice u Ligue 1.

"Samopouzdan sam, vjerujem u sebe. U dobrom smo nizu, ali to ne mora ništa značiti u Zagrebu, čeka nas dobar suparnik. To je klub s velikom poviješću, s razlogom je u Ligi prvaka, znam da je već pobjeđivato velike momčadi i mi ga jako respektiramo.", kazao je Balogun, koji, naravno, vrlo poštuje hrvatske nogometaše.

"Znam puno kvalitetnih hrvatskih igrača, njihov duh, borbenost. I znam da nas i sutra očekuje takva utakmica."



Tagovi

GNK DinamoMonacoLiga prvakaAdi Hutter

Ostale Vijesti