Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Filipović: „Dolazak u Valenciju je velika prilika“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 21:07

Priliku bi mogao dobiti u srijedu u Eurokupu protiv Hamburga.

Hrvatski košarkaški reprezentativac Goran Filipović rekao je u utorak na predstavljanju u Valenciji da mu je dolazak u tog španjolskog prvoligaša "korak naprijed u karijeri".

Valencia je dovela 27-godišnjeg razigravača na dva mjeseca dok joj se ne oporave ozlijeđeni igrači.

"Čitavo ljeto sam čekao adekvatnu ponudu. Ova je ponuda došla iznenada te ju smatram velikom prilikom", izjavio je Filipović.

"Dolazak ovdje je ispravan izbor i korak naprijed u mojoj karijeri", dodao je. Španjolska novinska agencija EFE izvijestila je da postoji mogućnost produženja ugovora do kraja sezone budu li obje strane zadovoljne suradnjom.

Hrvatski igrač se istaknuo ljetos nastupom nad predolimpijskom turniru u Ateni gdje je protiv Slovenije ubacio 21 koš. Pritom je pogodio šest trica iz sedam pokušaja.

Filipović, koji je karijeru počeo u Splitu, ima iskustva igranja u Španjolskoj jer je od 2022. do 2023. nastupao za drugoligaša Leyma Corunu.

"Prvi utisak je jako pozitivan. Doista sam lijepo primljen, a tereni i organizacija su jako dobri", rekao je u Valenciji.

Izjavio je da može pomoći ekipi "kontrolirajući vrijeme tijekom utakmica, šutirajući i dodajući loptu".

"No svjestan sam da igranje za Valenciju znači da puno stvari moraš raditi dobro", napomenuo je. Naveo je da želi "svakodnevno napredovati" te da se priprema za izazov poput ovoga.

Prošlu sezonu je okončao u Igokei iz BiH s kojom je osvojio nacionalno prvenstvo. U jadranskoj ABA ligi je u prosjeku zabijao 14,6 koševa.

"Sada trebam ići korak po korak i dobro igrati kada dobijem priliku", rekao je.

Priliku bi mogao dobiti u srijedu u Eurokupu protiv Hamburga.

Valencijin trener Pedro Martínez rekao je na konferenciji za medije da je Filipović odradio nekoliko treninga pa računa na njega u toj utakmici.

"Može nam pomoći", izjavio je trener.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(hina)


Tagovi

Goran FilipovićValencia Basket

Ostale Vijesti