Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

45 mu je godina tek! Ikona riječkog sporta i hrvatske lige u subotu zaključuje karijeru

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 15:00

Bogata karijera traje još od 1990-ih, a u usporedbi s njim, Luka Modrić pravi je mladić

"Zauvijek naša legenda". Ovim riječima je na društvenim mrežama Košarkaški klub Kvarner najavio subotnju utakmicu 2. kola Premijer lige košarkaša protiv Alkara iz Sinja.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bit će im to prva ovosezonska utakmica pred vlastitim navijačima, a ujedno će biti i emotivan oproštaj klupske legende od košarke. I ne samo legende Kvarnera, već istinske ikone riječkog sporta i hrvatske košarke. Pogotovo na klupskoj razini. Subotnji dvoboj bit će posljednji koji će u profesionalnoj karijeri odigrati Siniša Štemberger.

I tu ne bi bilo ništa čudno da iskusni bek šuter nije u travnju napunio nevjerojatnih 45 godina! Dakle, oproštaj je dočekao u 46. godini, a u usporedbi s njim, primjerice, Luka Modrić djeluje kao mladić.

Štemberger je rođen 1979. godine u Rijeci. Profesionalnu karijeru započeo je u Kvarneru, igrao je još za Zadar, Split, Široki, Škrljevo, Igokeu, Astrum i Zapruđe. Iza njega su i čak 403 trice u ABA ligi u 247 nastupa i bio je rekorder regionalnog natjecanja, sve dok ga prije nešto manje od tri godine crnogorski košarkaš Suad Šehović nije svrgnuo s trona.

U karijeri je osvojio prvenstvo i kup u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, a poslije nevjerojatnih 26 godina pod obručima, vrijeme je za kraj karijere. A nakon što u subotu okači tenisice o klin, Štemberger će preseliti na klupu gdje će biti pomoćnik glavnom treneru Anti Nazoru, s naglaskom na kondicijski rad u kojem je već nekoliko godina angažiran kao zaposlenik jednog riječkog fitness centra.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Siniša ŠtembergerKK KvarnerKvarnerPremijer liga košarkašahrvatska košarka

Ostale Vijesti