Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Cibona uz iste 'muke' do prve pobjede u ABA ligi, u Draženovom domu pao je Studentski centar

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 01.10.24. | 21:01

Kod Cibone je Ročak stavio 17, uz šest skokova i pet asista, isti broje poena zabio je i Barber, dok je Jok zabio 16.

Uz ponovno dosta muke u organizaciji igre i kontrolom skoka, ali uz individualne poene u ključnim trenucima Barbera, Joka i Radovčića, te 'motora' Ročaka, Cibona je stigla do prve pobjede u novoj kampanji ABA ligi. U Draženovom domu je pao Studentski centar sa 75-69.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Cibona je u ogled krenula s tri stranca, Barberom, Jokom i Zannom, a potonji nigerijski centar nije previše oduševio u debiju, iako je bivao bolji kako je utakmica odmicala,ali dojam je i da mu fali nekolicina kondicijskih treninga.

A kako je to izgledalo na parketu za Cibonu u prvoj četvrtini, fino opisuje detalj iz posljednjeg napada. Vukovi su imali čitav napad za postizanje poena, kod rezultata 12-17, a loptu je u ruke dobio Radovčić. Kapetan je pozvao Joka u pick, a onda scena koja se rijetko viđa čak i u kadetskoj košarci. Naime, Jok je uistinu postavio blok, ali na – Radovčiću, kojeg je oborio na parket. U nastavku akcije preostalo je vremena za šut, ali je Vukovićev pokušaj za tri liznuo prvi obruč...

Tricom Barbera nakon pet minuta igre u drugoj dionici, Cibona je stigla do vodstva 27-24. Držala je Cibona prednost, a iako je utom času i Barber bio dvocifren, 'strojarnica' Vukova bio je Toni Ročak. U obrani je pokrivao sve što je trebalo, skakao, natjerao je SC na dvije izgubljene lopte, dok je u napadu asistirao, i zabijao kada je trebalo.

Na koncu je to bilo 40-34 za domaće na poluvremenu.

Treća četvrtina nije najbolje krenula za Cibonu, SC je profitirao odmah na startu i nakon dvije izgubljene lopte Thomasovih igrača, u dva navrata dolazio do lakih poena. Thomas je bio prisiljen pozvati minutu odmora koja je rezultirala hlađenjem zahuktalih gostiju tricom Joka za 45-40.

U trećoj dionici se ugasila energija Ročaka, Barber je nakon savršenog šuta 4/4, promašio naredne dvije, pa su u pomoć morali priskočiti Radovčić i Jok koji su tricama držali Cibose u igri. Na drugoj strani je momčad SC-a imala problema s izgubljenim loptama i to je često izbacivalo iz ritma momčad iz Podgorice. Polaganjem Barbera na dvije i pol minute do kraja četvrtine Cibona je otišla na plus osam (57-49), po drugi put na utakmici, a Jok je tijekom naredne minute i pol obznanio da je vruć i s pet poena u nizu osigurao domaćem sastavu 13 poena viška (62-49).

U posljednji dio igre, Cibona je ponijela devet poena viška i, barem naoko, momentumom na svojoj strani. Potvrda toga stigla je nakon 40-ak sekundi kada je Ročak blokirao pokušaj SC-a, na drugoj strani je Zanna položio za 64-53, uz promašeno dodatno bacanje.

SC se, pak, i dalje mučio u napadu, tek je Nikolić imao napadačkih rješenja.

Cibona je u trećoj minuti četvrte četvrtine stigla i do najvećih plus 12 (67-55), ali su se gosti serijom 9-2 vratili rezultatski u igru. Konačno je Ročak lijevim ulazom prekinuo napadačku agoniju domaćina na dvije minute do kraja za 71-64.

Primaknuo se SC na 71-66 u posljednjoj minuti, da bi Radovčić teškim polaganjem na 20 sekundi do kraja prelomio susret. Na kraju je to bila pobjeda za zagrebački sastav 75-69.

Kod Cibone je Ročak stavio 17, uz šest skokova i pet asista, isti broje poena zabio je i Barber, dok je Jok zabio 16.

Kod SC-a je Nikolić zabio 15.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

ABA ligaCibonaKK Studentski grad

Ostale Vijesti