REUTERS/Leonhard Foeger
REUTERS/Leonhard Foeger

VIDEO Debitant deklasirao Salzburg i stigao do druge pobjede u Ligi prvaka! Stuttgart remizirao

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 20:34

Odigrane su prve utakmice današnjeg rasporeda Lige prvaka

Nogometaši Bresta upisali su i drugu pobjedu u Ligi prvaka nakon što su na gostovanju deklasirali RB Salzburg sa 4-0.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Brest se natječe u Europi po prvi put u svojoj 121-godišnjoj povijesti nakon što je nezaboravnu prošlu sezonu završio na trećem mjestu Le Championnata. U premijernom nastupu su pobijedili Sturm sa 2-1, a večeras kao gosti i drugog austrijskog predstavnika RB Salzburg sa čak 4-0.

Nakon izjednačenog otvaranja, Salzburg je kontrolirao utakmicu, ali je Brest poveo nakon sjajne kontre koju je u 24. minuti u pogodak pretvorio Abdallah Sima. Austrijanci su do kraja poluvremena imali nekoliko prilika za izjednačenje, ali ih nisu uspjeli iskoristiti. Salzburg je mogao izjednačiti i u 56. minuti, ali je Adam Daghim bio neprecizan. Kazna je stigla u 66. minuti kada je Mahdi Camara pogodio za 2-0. Sjajnu predstavu Sima je okrunio svojim drugim golom u 70. minuti, da bi Mathias Pereira Lage u 75. minuti zabio i četvrti gol za goste.

U 3. kolu Brest će 23. listopada ugostiti Bayer Leverkusen, dok će RB Salzburg, koji nakon dva kola ima dva poraza, istoga dana odmjeriti snage protiv zagrebačkog Dinama.

Pobjedu Bresta pogledajte OVDJE. (Arenasport)

U drugom susretu Stuttgart i praška Sparta su odigrali 1-1.

Za njemački sastav je to prvi bod, dok Sparta nakon dva nastupa ima četiri boda.

Stuttgart je poveo već u sedmoj minuti golom Enza Millota. Gosti su bili korak do izjednačenja u 14. minuti, no Martin Vitik je pogodio stativu. Ipak, u 32. minuti je Kaan Kairinen izjednačio.

Sedam minuta kasnije moglo je biti i 2-1 za Spartu, no Veljko Birmančević je pogodio prečku. Birmančević je opasno zaprijetio i u 54. minuti, ali je Alexander Nubel obranio.

Do vodstva je mogao i Stuttgart u 65. minuti, ali je Millotov udarac u posljednji trenutak netko od gostujućih igrača blokirao.

U 3. kolu Stuttgart putuje u Torino na noge Juventusu, a Sparti slijedi gotovanje od Manchester Cityja.

Remi Stuttgarta i Sparte pogledajte OVDJE. (Arenasport).




Tagovi

BrestRed Bull SalzburgSalzburgLiga prvaka

Ostale Vijesti