Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Šuntina golčina nije bila dovoljna! Skupocjeni Red Bull kaznio pogreške, drugi poraz juniora Modrih

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 23.10.24. | 15:20

U predigri utakmice Lige prvaka igrači Ivice Banovića nisu uspjeli zadržati bod u Salzburgu (3-2)

Dinamovi juniori u Youth ligi doživjeli su drugi poraz! Iako su se rezultatski dobro držali i imali 1-1, jedna greška vratila je Red Bullu prednost, a u nadoknadi, s igračem više Modri su uspjeli zabiti tek počasni gol za 3-2. Dva poraza i jedna pobjeda nakon tri kola, dok je Salzburg stopostotan!

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ušli su domaćini u utakmicu kao favoriti, a da im je taj epitet logično nadjenut pokazali su već u četvrtoj minuti. Nakon sjajne akcije zabio je Verhounig, poslije duplog pasa s kapetanom Janom. Prije toga Jano je povukao sa svoje polovice i pronašao Baidooa, koji mu je opet vratio loptu, a onda onda s Verhounigom izbacio čitavu Dinamovu obranu. Inače, u momčadi domaćina nije bilo Hrvata Olivera Lukića, koji bi, navodno, trebao biti na klupe prve momčadi u dvoboju s Dinamom u Ligi prvaka. U 14. minuti u duelu s Pavićem, Jano je pao u šesnaestercu Dinama, sudac je samo odmahnuo rukom. Iako, budimo iskreni, malo bi mu se moglo prigovoriti da je pokazao na bijelu točku.

Dominirao je Salzburg u svim segmentima nogometa, od brzine, snage do tehnike i posjeda, Dinamo je do zraka i prve manje prijetnje došao tek nakon pola sata. Nakon ubačaja iz prekida prvo je glavom pucao Jakirović, nedovoljno jako, a poslije odbijanca Baković je pucao jednako slabo. Ali ajde, prvi put je bilo nešto gužve u domaćem šesnaestercu, Dinamo je pokazao da je živ. No, onda su Austrijanci opet ubacili u brzinu više, u dvije minute stvorili tri velike šanse pred Dinamovim golom, Modri su dvaput uspjeli spasiti, treći put je Jano s nekoliko metara pucao preko gola.

Ali, najljepši potez prvog dijela ipak je pripao Dinamu. Točnije slovenskom veznjaku Svenu Šunti. U jeku tih napada domaćina, Dinamo je izborio slobodani udarac na 20-ak metara od vrata, s lijeve strane. Sven Šunta uzeo je loptu, vrhunski prebacio živi zid i neobranjivo pogodio suprotne rašlje! Gol iz udžbenika, kao s play-stationa, savršeno izvedeni slobodnjak. Zadržali su Modri tih 1-1 do odmora, premda je u zadnjoj minuti Verhounig propustio priliku za svoj drugi pogodak. Inače, igrači Red Bulla uglavnom su stariji od Dinamovih, ima tu i igrača rođenih 2005. godine, dok je Dinamova politika da ovo natjecanje igraju mlađi dečki. A koliko Salzburg ulaže u mladost govori i podatak da je 17-godišnji stoper Joane Gaodu prije mjesec dana došao iz PSG-a za 10 milijuna eura! Kako li je samo u jednom duelu 'izbacio' Lea Rimca iz ravnoteže, uzeo mu loptu kao djetetu na igralištu. A Edmund Baidoo plaćen je norveškom drugoligašu Songdalu 3,3 milijuna!

Nastavak je počeo Dinamovim pritiskom, ali Salzburg je brzo opet poveo. Prvo je Jano nakon kornera pucao preko gola, a onda je Dinamov kapetan Pavić u svojem šesnaestercu prodao loptu, dao je u noge Bendri. On je precizno odigrao povratnu, na koju je naletio Verhounig i snažno pogodio rašlje! Velika greška Pavića, baš kad je Dinamo bio ravnopravan i nagovještao bolji rasplet. Šteta! Zamalo su pet minuta poslije domaćini i povećali vodstvo, u gužvi pred vratima nisu se uspjeli utjerati loptu u mrežu. Malo je nedostajalo. Opet su od tog gola Austrijanci preuzeli dominaciju, često dolazili u zavšrnicu, bez preciznosti. Dinamo je, pak, zaprijetio opet preko Šunte, pokušao je s 30-ak metara lobati istrčalog vratara, nije uspio. Zapravo, kad se sve zbroji, njegova dva udarca, onaj sjajni slobodnjak i ovaj pokušaj bile su dosad jedine opasnosti po vrata Red Bulla. Još je jednom iz daljine pucao Šepić.

U 85. minuti Adejenughure je bio prebrz za Jakirovića, koji je uklizao i skrivio kazneni udarac. Jano je bio precizan s bijele točke za 3-1. No, samo minutu kasnije Jano je zbog prekršaja zaradio drugi žuti karton i isključenje, Dinamo je u samo završnicu ušao s 'minus dva' na semaforu i igračem više na terenu. I u 90.minuti, zapravo, već u nadoknadi Šepić je pogodio s 20-ak metara, prizemna lopta iznenadila je vratara Red Bulla i odsjela u mreži za 3-2. Ostalo je još nekoliko minuta nade, ali više od toga nije išlo.

Salzburg - Dinamo 3-2

Salzburg. Igralište nogometne Akademije. Gledatelja: 425. Sudac: Mikkel Redder (Danska).

Salzburg: Zawieschitzky - Gadou, Schuster, Zabransky (od 82.Hussauf) - Bendra (od 82. Rackl), Jano, Strieding, Trummer - Baidoo (od 46.Adejenughure), Aguilar (od 67.Paumgartner), Verhounig (od 87. Brandt). Trener: Daniel Beichler.

Dinamo: Rajić - Mikić, Zebić (od 61.Orlić), Jakirović, Šepić - Pavić - Miljak (od 61.Vlahović), Baković (od 89.Andrić), Šunta, Horvat (od 79.Šutalo) - Rimac (od 79.Ćutuk). Trener: Ivica Banović.

Strijelci: 1-0 - Verhounig (4., Jano), 1-1 - Šunta (39.), 2-1 - Verhounig (53., Bendra), 3-1 - Jano (87.-11 m), 3-2 - Šepić (90.)

Žuti kartoni: Zabransky, Jano; Zebić.

Crveni karton: Jano (88., drugi žuti)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Ostale Vijesti