Pixsell/Lukanić
Pixsell/Lukanić

Dinamovci, otvarajte šampanjce: Dinamo je opet u Ligi prvaka!

sri. 28.08.24. | 21:42

Deveti put u svojoj povijesti Dinamo će igrati u Ligi prvaka, 11. put ako računamo i Kup prvaka...

Zagrebački Dinamo predstavljat će Hrvatsku u novoj sezoni Lige prvaka. Nakon 3-0 pobjede u Zagrebu, Plavi su u Bakuu slavili s 2-0 i na uvjerljivi način izborili elitno klupsko natjecanje.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo je poveo lijepim golom Marka Pjace (32), a konačni rezultat postavljen je autogolom Silve (53-ag).

Zagrebački je sastav u Baku stigao s velikom prednosti iz prvog dvoboja što je uvelike diktiralo i razvoj događaja na travnjaku. Domaći su morali jurnuti naprijed od samoga starta što je Dinamu omogućilo postaviti se u čvrsti blok i zatim prijetiti iz brzih protunapada. 

Qarabag je u prvih 15-ak minuta stvorio nekoliko poluprilika i to prvenstveno preko svoje desne strane gdje se nalazila najslabija karika u Dinamovu sastavu Ogiwara. Ipak, Nevistićeva mreža niti jednom nije bila ozbiljno ugrožena.

S druge strane, Dinamo je prvi put zaprijetio u 21. minuti kada je Sučić okomitom loptom uposlio Baturinu čiji je udarac sa 20-ak metara prohujao tik pored vratnice.

Ono što nije uspjelo Baturini jest Pjaci 10-ak minuta kasnije. Dinamo je mirno iznio loptu sa svoje polovice, ona je stigla do Pjace na desnom krilu, koji je potom s nekoliko driblinga "izludio" svoje čuvare da bi zatim udarcem s vrha kaznenog prostora pogodio suprotnu vratnicu od koje se lopta neobranjivo odbila u mrežu.

Drugo je poluvrijeme počelo odličnom prilikom Qarabaga, ali kapetan Zoubir je glavom s pet metara u 52. minuti bio neprecizan.

Kazna je stigla samo minutu potom. Bernauer, koji je na poluvremenu zamijenio nesigurnog Ogiwaru, dugom je loptom uposlio Sučića koji je ušao u kazneni prostor, njegov udarac odbio je Kochalski, ali ravno u svog braniča Silvu koji nije stigao reagirati već je poslao loptu u vlastitu mrežu.

Drugi gol Dinama "ubio" je utakmicu, domaći su izgubili i posljednju nadu u preokret pa je ostatak dvoboja bio tek odrađivanje posla.

Suparnike u novom formatu Lige prvaka u kojem će svaki od 36 klubova odigrati po osam susreta Dinamo će saznati na ždrijebu koji će se održati u četvrtak od 18 sati u Monte Carlu.

Qarabag - Dinamo 0-2

Starion: Baku. Tafiq Bahramov

Strijelci: 0-1 Pjaca (33. minuta, Sučić), 0-2 Silva - ag (53., Sučić)

Qarabag: Kochalski - Silva (od 80 Husejnov), Mustafazade, Medina, Jafargulijev - Romao, P. Andrade (od 80. Isaev) - L. Andrade (od 78. Bajramov), Benzia, Zoubir (od 88. Keita) - Juninho (od 78. Akundzade)

Dinamo: Nevistić - RPG (od 84. Hoxha), KTC, Mmaee - Pjaca (od 79. Špikić), Mišić, Sučić, Ogiwara (od 46. Bernauer) - Baturina (od 66. Rog) - Petković (od 66. Cordoba), Kulenović

Suci: Oliver, Burt, Beets (Engleska), VAR: Attwell, Wood (Engleska)

Žuti kartoni: Medina (Qarabag) / Mmaee, Ogiwara (Dinamo)

Crveni karton: Medina (Qarabag)


Tagovi

Liga prvakaDinamo ZagrebGNK DinamoQarabag

Ostale Vijesti