Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

OCJENE - Hajduk: Kad zabija Livaja, splitskoj sreći nema kraja! Bravo, Mister!

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 13.09.24. | 22:23

Velika partija Bijelih koji su imali niz raspoloženih igrača i neutralizirali Dinamo

Tko je po Vama zaslužio plus, a tko možda minus u zasluženoj pobjedi Hajduka...

Ivan LučićVratar
Uvijek je važna prva lopta koju je je vratar Splićana odmah imao pod kontrolom. U prvom dijelu nije imao puno posla, ali obavio ga je jako dobro. Kada se malo bolje sagleda, Dinamo nije ni zapprijetio, ali je on u Derbiju ostao čiste mreže.
Ocjena
7
Dario MelnjakObrana
Spominjali smo da je iza Dialla na lijevom boku, ali je zato u derbiju zbog iskustva dobio priliku na desnoj strani. Nije mu se bilo lako naviknuti na kontrastranu, a imao je zabranu prelaska cetra, čuvao je leđa Durdovu. Kada je ispred njega bio Kalik, onda je išao više naprijed, a stizao je i obrani obavljati zadaće.
Ocjena
7
Filip UremovićObrana
Vratio se nakon stanke zbog žutih kartona Prvo poluvrijem je nije imao puno intervncija jer je Dinamo igrao samo s Petkovićem naprijed. Kad mu se u nastavku priključio Kulenović imao je više toga za odrađivati, ali je odradio na visokoj razini. Zbog ozljede napustio igru prije nadoknade.
Ocjena
7
Dominik PrpićObrana
Pravovremen u intervencijama, dobar u skoku u prvom dijelu, a odličnu partiju orkrunio je sjajnom asistencijom za pogodak Marka Livaje. Dragocjeni su lijevi stoperi ljevaci, još kad mogu dati završni pas kao što je to uradio Hajdukov branič. Sjajna utakmica za Prpića koji pokazuje svoju vrijednost, a ova utakmica mu je još podignula cijenu.
Ocjena
7.5
Ismaël DialloObrana
Ofenzivniji nego inače, pokušavao je bježati Cordobi te ići jedna na jedan s Ristovskim, ali bi znao izgubiti loptu. U nastavku povučen, čuvao je prostor iza Biuka koji je ušao ispred njega na lijevu stranu. Ali nespretno je reagirao u završnici kada je zbog igranja rukom dobio drugi žuti karton.
Ocjena
6
Filip KrovinovićVezni red
Dobar u izgradnji, solidan u razgradnji, sigurno je držao sredinu. U nastavku je opasno zaprijetio iz daljine kako on zna, no obranio je Nevistić. Pokušavao je iz daljine i kada je Hajduk poveo. Odlično se nadopunjavao s Rakitićem, sudjelovao u kreiranju velike pobjede.
Ocjena
7
Ivan RakitićVezni red
Prvi Derbi za legendarnog Raketu pred kraj karijere koju je odlučio završti u Hajduku. Njegova klasa puno znači ovom Hajduku premda je izgubio na brzini, ali inteligenim pasovima kompenzira godine. Zaradio je i žuti karton.
Ocjena
7.5
Bruno DurdovNapad
U prvom dijelu bio je impresioniran i odsječen, premda je težio napadati duboko po krilu. Nije napravio gotovo ništa, treba to razumjeti zbog mladosti, pa je zamijenjen u 52. minuti. Pred njim je još ovakvih utakmica, kad uhvati iskustva, bit će bolji, jer tek mu je 16 ljeta.
Ocjena
6
Rokas PukštasVezni red
Eto ga opet na polušpici, čekalo se od njega da riješi nešto iz drugog plana ili nakon skoka. Imao je šansu na startu drugog poluvremena kad je Nevistić odbio, ali nije pogodio, ne ide ga gol. Neće ga biti u idućem prvenstvenom susretu zbog trećeg žutog kartona. Zamijenio ga je Sigur u 67. minuti.
Ocjena
6
Anthony KalikVezni red
Guraju ga svi u sredinu, ali trener ga i dalje vidi kao lijevo krilo.Držao je svoju stranu u obrani, naprijed nije puno mogao , a onda se ulaskom Biurak u nastavku preselio na desno krilo, Gattusu je on neizostavna karika, tako bimo opisali Kalika. Njega je u 67. zamijenio Benrahou.
Ocjena
6
Marko LivajaNapad
U svom nastupu kapetan se prvi put istaknuo u 19. minuti kada je sam izborio priliku za šut lijevom nogom, a lopta je otišla malo preko vrata. Dobio je žuti karton u prvom dijelu zbog nabijanja lopte nakon što se našao u zaleđu. Od njega se uvijek može očekivati neočekivano, znao je odigrati i petom. No, apsolutno je majstorski zabio u 70. minuti na dodavanje Prpića za sreću splitskih navijača. Izašao je nakon bakljade, pred dugu nadoknadu.
Ocjena
8
Stipe BiukNapad
Biuk Povratnik u redove Hajduka ušao je u igru umjesto Durdova u 52. minuti i otišao ne poziciju lijevog krila. Za prvu utakmicu u sezoni donio je je pritisak prema naprijed. On je kalsično krilo i pogodak je njegovo dovođenje na posudbu. Mogao je Dinamu zadati završni udarac.
Ocjena
6.5
Yassine BenrahouVezni red
Ušao u 67. umjesto Kalika i trebao donijeti već posjed i zadnji pas, jer stao je na polušpicu. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Niko Kristian SigurVezni red
Ušao u 67. umjesto Pukštasa i stao na Kalikovo mjesto na desnom krilu. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Josip ElezObrana
Ušao u 90. minuti umjesto Uremovića koji je imao nekih poteškoća. Premalo igrao za ocjenu, ali pamti se da je blokirao opasan šut domaćih u završnici.
Ocjena
-
Šimun HrgovićObrana
Ušao u 90. minuti umjesto Livaje. Premalo igrao za ocjenu.
Ocjena
-
Gennaro GattusoTrener
Za njega je ovo isto bio prvi hrvatski Derbi. Napadao je u sustavu 4-2-3-1, a branio se u formaciji 4-4-2. Odlično je pripremio utakmicu u tjednu kada je ostao bez sportskog direktora Kalinića koji ga je doveo. Bila je to talijanski odrađena utakmica s vrhunskom taktikom i izmjenama u pravo vrijeme, a njegovi igrači su neutralizirali Dinamo. Ostvario je prvu gostujuću pobjedu i to protiv Dinama u Maksimiru za skok na vrh tablice. Bravo, Mister!
Ocjena
7.5



Tagovi

HajdukMarko LivajaGennaro GattusoDerbi

Ostale Vijesti