Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

“Osjećao bih se kao govno da napustim ove dečke koji su mi dali srce. Strah od otkaza? Bojim se jedino smrti”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 13.09.24. | 22:23

Trener Hajduka govorio je na konferenciji za medije nakon derbija na Maksimiru

U susretu 6. kola HNL-a Hajduk je kao gost pobijedio Dinamo sa 1-0 (0-0) i preuzeo vrh ljestvice. Jedini gol postigao je Marko Livaja u 70. minuti.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Znali smo kakva nas utakmica očekuje, kakav je protivnik pred nama, jako kvalitetna momčad. Morali smo ih pritisnuti, mi nemamo igrače koji će iznijeti loptu na 60 metara i više, morali smo se dodavati, imali smo sreće. Kada Dinamo ide po krilu, gotovo ih je nemoguće uhvatiti. Imali smo sreće", počeo je u uvodu trener Gennaro Gattuso poslije utakmice pa otkrio:

"Morali smo biti pažljivi. Ako izgubiš loptu protiv Dinama, praktički je gotovo. Zaplivali smo par puta, ali smo se uspjeli spasiti."

Kako ste psihološki dočekali ovaj derbi s obzirom na situaciju?

"Ako pričamo o momčadi, onda ne možemo reći da je bilo poteškoća tu u treningu. Dali su sve od sebe na treningu u zadnja dva mjeseca. Zahvaljujući njima ja sam još ovdje, oni su zaslužili ovu pobjedu. Kao što vidite još sam ovdje, još treniram, kada sam dolazio Nikola Kalinić mi je rekao da je Hajduk religija, samo na njegovu riječ sam došao. On je svašta, ali lažljivac nije, ovu pobjedu posvećujem i njemu. Trenirao sam velike klubove, imam nekog iskustva u ovom poslu. Osjećam da su mi navijači dali srce u ruke, bio bih bezobrazan da to ne poštujem. Da se ne osjećam da ovo mogu napraviti, vratio bih se kući i šetao."

Kako komentirate njegovu press konferenciju?

"Najbolje da zatvorimo ovu temu, možemo se prebaciti na moje igrače i ovu pobjedu. Predsjednik je rekao da ne pričamo 10-ak dana, to nije istina. Nikola Kalinić nije lažljivac, ali želim zatvoriti ovu temu."

Je li u ovom trenutku momčad iza uprave?

"Dobili smo ovu utakmicu, moramo poštovati naše navijače, Hajduk je religija s mnoštvom navijača i oni traže poštovanje. Moj cilj je usmjeriti ovaj brod, ja sam trener, nastojim usmjeriti stvari. Ne stavljam velike ciljeve, znamo tko je uprava, predsjednik, poštujemo budžet, ne želim rat, nego da svatko radi svoj posao, da predsjednik bude predsjednik, uprava uprava, igrači igrači, trener trener... Da ne gubimo energiju na prepiranje i na svađe, to je nogomet."

Kako ste zadovoljni s Livajom?

"Marko je lider, trenira, gura cijelu momčad naprijed. Ovo je pobjeda ne samo njegova, nego cijele ekipe. Mislim da je ovo i moja pobjeda da sam uspio produbiti njegovu karijeru jer ju je on nekad bacio u koš zbog lošijeg treninga. Priroda mu je dala puno talenta, neka ovako nastavi, dovoljno je karijere bacio u vjetar."

Kako dalje?

"Ovo je bila jedna magična noć, uvijek je važno pobijediti na ovom terenu, moramo se usmjeriti našem idućem protivniku, utakmici u Kupu, tamo nas čeka težak protivnik, ali sada prvo 5-6 sati busom kući, onda treninzi i nadam se dobroj utakmici na teškom terenu."

Boji li se za svoju poziciju?

"Bojim se jedino smrti jer volim živjeti i volim ovaj život. Mogu ja i bez ovog posla, dovoljno sam zaradio, ali ovaj me posao ispunjava i volim ovo raditi."



Tagovi

GNK DinamoDerbiHrvatska nogometna ligaGennaro GattusoHajduk

Ostale Vijesti