Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Maksimirskom medenom mjesecu je kraj, Livaja je Modre spustio na zemlju!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 13.09.24. | 23:30

Bijeli su pokazali da se bitke dobivaju na terenu, a ne u kancelarijama, dok Jakirović mora pronaći odgovore zašto njegova momčad ne zna naplatiti očitu razliku u kvaliteti nad Hajdukom. Svaka čast Livaji, ali Dinamo je vratio Hajduk u život

Marko Livaja još jednom utišao Maksimir, majstorski zabio na vrhunsko dodavanje Prpića i odnio tri boda u Split (0-1). Neobjašnjivo je da jedini igrač koji ne smije ostati sam, jedini, koji je mogao zabiti - ostane sam. I zabio je. I slobodno možemo reći, spustio je Dinamo na zemlju. 'Narugao' se Livaja svemu onome što se događalo na Poljudu zadnjih tjedana, dokazao da se bitke dobivaju na terenu, a ne u kancelarijama. Hajduk je na ljestvici preskočio Modre, tome se prije samo dva, tri tjedna nikome nije nadao.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nema nikakve zamjerke Hajdukovoj pobjedi, 'Bijeli' su iskoristili priliku, koja im se ukazala, ali dojam je da je, zapravo, Dinamo vratio Hajduk u život. Svojim pristupom, svojom samodopadnošću i opreznošću. Bila je to rijetko viđena prilika da Modri istrče dominantno, superiorno, da od prve minute natjeraju Hajduk na konopce, utjeraju strah u kosti i pobjegnu na pet bodova razlike. Nikad Hajduk uoči Derbija nije djelovao tako bespomoćno, tako spreman na 'porciju' u Maksimiru. No, čini se da su i svi u Maksimiru tako disali, koliko god puta i sam Sergej Jakirović ponavljao da je Derbi posebna utakmica, da je Hajduk uvijek zahtjevan suparnik i najljući rival, kao da su glave mnogima već bile u Münchenu. Zapravo, tamo su već od one pobjede u Bakuu! Dinamo je ušao u Ligu prvaka i stao, odigrao mršavi remi na Rujevici, sad je stigao još mršaviji poraz u Derbiju. Uljuškali su se, očito, u Dinamu u tu idilu, u dojam kako su za sve ostale u HNL-u nedostižan razred i kako već polako mogu hladiti šampionski pjenušac. Idilična su bila dva-tri mjeseca u Maksimiru, sve je bilo obojeno šarenim bojama, od sjajnog prijelaznog roka, rekordnog broja članova, rasprodanih ulaznica, do niza bez poraza, koji je trajao jedan dan manje od šest mjeseci. Ali, kao da Dinamo ne zna živjeti u takvom, savršenom okruženju, kao da bolje funkcioniraju kad su pred zidom i imaju samo jedan izlaz. E pa, možemo slobodno reći da je ovim porazom završio Dinamov medeni mjesec, ovaj šamar mora biti poruka svima da plasmanom u Ligu prvaka sezona nije završila. Naprotiv!

Ništa, od početne postave do prezentacije glavnih igrača nije bilo dobro u Dinamovoj igri, a ostaje zabrinjavajuće da je u pet utakmica protiv Hajduka Jakirovićev Dinamo samo jednom istinski nadigrao Hajduk, bilo je to u polufinalu Kupa na Poljudu. U svim ostalim utakmicama, unatoč kontroli dvoboja i očitoj razlici u kvaliteti, Modri nisu to znali naplatiti. Zašto i kako, to je odgovor, koji trebaju tražiti Jakirović i njegovi suradnici. Da, imao je Dinamo neke prilike, Rog i Kulenović, prije svih, mogli su okrenuti rezultat, ali, mogao je i Qarabag u Zagrebu zabiti nekoliko golova. Pa je uvjerljivo izgubio. To je nogomet i to se događa, ali kad puno toga ne štima, kad puno igrača igra ispod svoje razine, a kod Modrih je takvih doista bilo mnogo, onda se teško pozivati na promašene šanse.

Dinamo je u dva Derbija prokockao prednost, umjesto da je Rijeci i Hajduku pokazao 'štisnuti šaku' i zakucao ih još više, Modri su i Riječanima i Splićanima pružili kisik, kad su već bili na aparatima. I sebi otežao situaciju, koja je do prije samo neki dan bila savršena! 'Bogovi' su pali s Olimpa, Hajduk i Livaja naučili su ih važnu lekciju.



Tagovi

GNK DinamoHajdukkomentarDerbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti