Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Neobjašnjivi oprez i respekt, slabi glavni glumci, a najbolji strijelac na klupi!?

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 13.09.24. | 22:40

Dinamovi igrači odigrali su lošu partiju, trenerove odluke bile su vrlo upitne. Umjesto da dotuku glavnog rivala, Modri su potpuno podbacili

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače u porazu (0-1) od Hajduka u Maksimiru. Tko je po vama zaslužio prolaznu ocjenu?

Ivan NevistićVratar
Imao je tu nesreću da je jedina lopta, koja je išla prema njegovoj mreži u njoj i odsjela. Nije kriv za taj gol, bilo je to Livajino majstorstvo, ne može ni on uvijek čupati kad obrana zakaže. U jednoj situaciji nije bio siguran kako nas je navikao, premda nije bilo nikakvih posljedica za njegov gol.
Ocjena
6
Stefan RistovskiObrana
Igrao do 90.minute. Stoper pa desni bek, odradio je to korektno i bez veće pogreške. Odlično je, u zadnji tren, blokirao Pukštasov udarac i spasio ranije vodstvo Hajduka. Nije se ni očekivalo da prodire po boku i centrira što inače zna, onaj dio posla za koji je bio zadužen obavio je na solidnoj razini. Njemu se stvarno malo toga može prigovoriti.
Ocjena
6
Kevin Theophile-CatherineObrana
Sve je bilo dobro do te 70.minute. Sjajno je držao obranu, dobio gotovo sve duele s Markom Livajom, bio pravovremen i na tlu i u zraku. A onda je zaspao, nije izašao za zaleđe, Livaja je to iskoristio. Opravdano je protestirao kod suigrača, puno je tu bilo povezanih grešaka, Prpić je imao puno vremena i mjesta za savršeno ubacivanje, ostao je Mmaee u raskoraku, njemu je Livaja izmigoljio. Ali, taj zadnji trenutak bio je njegov kiks, da je pravovremeno istrčao, Livaja bi bio u nedopuštenoj poziciji.
Ocjena
5.5
Samy MmaeeObrana
Dobar. Ali ne puno više od toga. Djeluje sigurno, ali dojam je da je kod gola, čak i ako mu je bila namjera uloviti Livaju u zaleđe, stajao predaleko, na 'ničijoj zemlji'. Livaja mu je i prvom poluvremenu napravio problem, dobio duel i opasno pucao prema Nevistiću. Ostalo je bilo na njegovoj razini, ali ta dva trenutka bila su jedina u kojima je Hajduk, uz Pukštasovu šansu, opasnije zaprijetio. I zabio. Kao da je bio malo sporiji i lošije se postavljao no što inače radi.
Ocjena
6
Ronaël Pierre-GabrielObrana
Igrao do 75. minute. Standardno dobar! I na lijevoj i na desnoj strani, pokraj njega je malotko mogao proći. Jedina mu je greška bila izgubljena lopta u skoku, kad je Hajduk dobio neočekivanu priliku za pogodak, a Pukštasov udarac blokirao Ristovski. Ostao malo dužan u napadačkim centaršutima, malo njih pogađalo je suigrače, ali uvijek zasluži barem pola ocjene više za svoju sposobnost prilagodbe raznim taktičkim promjenama. Da Dinamo nije imao zaostatak, sigurni smo da ne bi ranije napustio teren.
Ocjena
6.5
Petar SučićVezni red
Pretrčao je puno kao i uvijek, odigrao neke zapažene obrambene role, ali još nije to Sučić iz prošle sezone. Nedostaje mirnoće u igri prema naprijed, u predaji lopte. Nekoliko puta bio je u dobroj situaciji da napravi opasnost pred šesnaestercem Hajduka, ali je oklijevao ili izgubio loptu. Imao je, pogotovo u prvom dijelu prostora za konkretnije, okomitije kretnje, međutim, bio je samozatajan, nedovoljno odlučan. Okuražio se tek u nadoknadi, kad je pucao pokraj gola.
Ocjena
6
Juan CórdobaNapad
Igrao do 46.minute. Pamtimo ga samo po rukavicama na rukama i dva loša udarca s 20-ak metara. Njegova brzina nije došla do izražaja kroz gustu Hajdukovu obranu, a u defenzivi je ostavljao puno prostora pa se čak i skromni Diallo ponekad činio kao prodorno krilo. Dosad je bolje partije pružao kao džoker s klupe, kad ima više prostora u suparničkim linijama.
Ocjena
5
Arijan AdemiVezni red
Igrao do 59.minute. Puno energije, puno želje i beskonačan motiv. Ali, nije mu baš sve polazilo od noge. U drugom dijelu, u tih 15-ak minuta bolji nego u prvom poluvremenu, dolazio je iz drugog plana, ulazio u šesnaesterac, pokušao je zabiti i škaricama. No, zamjeramo mu pretjeranu nervozu, stalne prigovoru sucu Pajaču, mahanje rukama kod svake druge odluke. Nepotrebno.
Ocjena
5.5
Martin BaturinaVezni red
Igrao do 75.minute. Daleko od pravih izdanja. Pokušavao je, znao u svom karakterističnom prodoru proći kroz Hajdukove linije, ali potpuno je izostao učinak. Kao da je i on ostao bez ideje pred šesnaestercem, premalo je bilo korisnih lopti, kamo li opasnih pokušaja. Probudio se malo u nastavku, servirao poneku priliku za nešto više, ali ostao je na tome. Nije mu ni Hajdukova obrana dala da se razmaše, dobro su ga 'markirali', nije našao izlazak kroz taj labirint
Ocjena
5.5
Marko PjacaNapad
Teško prolazi jedan na jedan, nema više tu 'forcu', kad se čini da bi mogao prohujati po krilu, on obično prikoči. Nije mogao niti pokraj 'malog' Durdova, iako je to, gledajući po iskustvu, mogla biti njegova prilika. U redu, odgovornost u obramenim zadacima ne može mu se osporiti, imao je dobrih poteza, ali više se očekuje pred suparničkim šesnaestercem. A tu je uglavnom bio bezopasan.
Ocjena
5.5
Bruno PetkovićNapad
U ovakvim se utakmica očekuje njegov konkretan učinak, a on je izostao, odmah su i dojam i ocjena slabiji. Iako, dvije-tri lopte su prošle, ali suigrači u završnici nisu bili koncentirani. No, kažemo, Bruno je visoko podigao letvicu i to je premalo za ono što on može pružiti. Malo je poznato da je uoči utakmice imao problema s ramenom, ali je stisnuo zube i zaigrao. Bio je, pak, dosta anagžiran u destrukciji Hajdukove igre, čak bismo rekli da je ušao s više energije od mnogo suigrača, uklizavao je, išao u presing, udarao... Ali, 'prljavi posao' njemu nije primarna zadaća, već bonus, ono glavno je izostalo.
Ocjena
5.5
Sandro KulenovićNapad
Igrao od 46.minute. Da, nije logično da najbolji strijelac lige počinje utakmicu s klupe, pogotovo kad je u dobrom razdoblju, kad puca od snage i želje i gladan je golova. I onda je ušao s klupe i ono što obično zabija, sad je promašio. Dvije prilike, ona prva bila je čisti zicer, hvatao je glavom, možda je trebao nogom, ona druga, glavom pokraj vratnice. Nećemo saznati bi li Dinamo bio opasniji i u prvom dijelu susreta da je igrao otpočetka, no znamo da ovog puta nije bio džoker s klupe.
Ocjena
5.5
Marko RogVezni red
Igrao od 59.minute. Mogao je postati Dinamov junak, a bio je jedan od tragičara. Iako je to za ovog poštenog igrača možda i pregruba riječ. Sve je odradio dobro, donio novu energiju u sredinu terena, pokretao akcije, Dinamo je njegovim ulaskom postao opasniji i konkretniji. No, onakav zicer, kad je išao sam prema Lučiću, to u ovakvim utakmicama, jednostavno, mora zabiti. Igrač njegova iskustva i nogometne inteligencije treba iskoristiti. Još je jednom pucao, malo pokraj gola, neće ga pogodak, nikako da uđe.
Ocjena
5.5
Luka StojkovićVezni red
Igrao od 75.minute. U tih pola sata na terenu napravio je više nego masa njegovih suigrača u dvostruko više vremena. Ako tražimo neku dobru vijest s ovog Derbija, onda je Luka Stojković taj. Dva sjajna proigravanja za čiste prilike, još nekoliko dobrih poteza. Željan je igre, ne boji se, ide kroz 'meso', traži potez, gleda samo prema naprijed. Kao da nije bio dugo ozlijeđen, ako je to naznaka uzlazne putanje, on bi mogao biti veliko pojačanje.
Ocjena
6.5
Arbër HoxhaNapad
Igrao od 75.minute. Premalo je napravio, ali nije bilo niti previše prostora. Hajduk je imao prednost, bazirao se na čvrstu obranu, a to nije situacija za njega. Rijetko je uspio proći, možda jednom, ali bez ikakve konačne presude.
Ocjena
5
Nathanaël MbukuNapad
Igrao od 90.minute. Jedan pokušaj, premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
Ovaj poraz ide njemu na dušu. Postava koju je poslao na teren djelovala je nedovoljno odlučno, kao da je previše respektirala Hajduk, koji ničime nije pokazivao da takav respekt zaslužuje. Ako imaš najboljeg strijelca lige, Kulenovića, ako je formacija s dva napadača donijela toliko pozitivnih stvari, nejasno je zašto ga nije odmah gurnuo u vatru. Dinamo je svojim gardom, svojom opreznošću držao Hajduk iznad vode, nije bilo pravog pritiska, prave želje za pogotkom. Zamjene su nešto donijele, pogotovo Stojković, ali ne može uvijek plan B upaliti, ako plan A zakaže. Možda je i psihološka priprema bila loša, iako vjerujemo da je i igračima stalno ponavljao da ne misle na Bayern već samo na Derbi. No, očito se nije baš potpuno uhvatilo. Dojam je da je propustio veliku priliku da dotuče Hajduk i odmakne na vrhu.
Ocjena
5



Tagovi

GNK DinamoHajdukOcjeneDerbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti