REUTERS/Isabel Infantes
REUTERS/Isabel Infantes

Modrić rješava Ancelottijev problem: Hrvatski kapetan zaigrat će od prve minute u bitnoj utakmici

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 15:42

Uoči utakmice, Carlo Ancelotti otkrio je da je njegova glavna dvojba oko postave za Real Sociedad vezni red

Real Madrid čeka bitna utakmica protiv Real Sociedada dok u petom kolu La lige zaostaje za Barcelonom četiri boda. Katalonci su bez greške stigli do 12 bodova u prve četiri utakmice, dok su Madriđani neočekivano prosuli četiri protiv Mallorce i Las Palmasa. Zbog toga žele što prije početi nizati pobjede. U posljednjem kolu su slavili protiv Real Betisa, a sada protiv još jednog imenjaka traže napokon spajanje dviju pobjeda.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uoči utakmice, Carlo Ancelotti otkrio je da je njegova glavna dvojba oko postave za Real Sociedad vezni red, zbog nedostatka opcija. Ancelotti je potvrdio da će Aurelien Tchouameni i Jude Bellingham propustiti utakmicu, dodajući njihovim ozljedama u veznom redu Danija Ceballosa i Eduarda Camavingu. To Ancelottiju ostavlja samo Ardu Gülera, Brahima Diaza, Luku Modrića i Fedea Valverdea kao opcije u sredini terena.

"Mogu igrati s tri veznjaka ili mogu promijeniti sustav", komentirao je Ancelotti u najavnoj press konferenciji.

Dakle, Ancelotti će morat u početnih 11 staviti hrvatskog kapetana s Fedeom Valverdeom. Modrić će biti zadužen za generiranje igre na središnjem dijelu terena. Iako ne ispunjava ulogu Tonija Kroosa, on je najbliže njemu što momčad trenutno ima. Brahim i Arda će se kretati između linija, pokušavajući biti poveznica s napadom. U posljednjim utakmicama nedostaje igrač koji obavlja tu funkciju.

Srećom, svi napadači su bez ozljeda i Ancelotti će se ponovno osloniti na Kyliana Mbappea kao svog središnjeg napadača s Rodrygom i Vinijem Jr.. (g)



Tagovi

Luka ModrićReal MadridCarlo AncelottiReal SociedadLa Liga

Ostale Vijesti