Germania
Germania

Najava dana: Repriza osimne finala Eura u Ligi nacija i hrvatska teniska nada pred velikim uspjehom

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 09.09.24. | 07:59

Evo što smo izdvojili za danas.

Francuska - Belgija, 20.45

(Nogomet, Liga nacija A)

Francuska se sastaje s Belgijom u Ligi nacija na stadionu Groupama u reprizi osmine finala Eura 2024. Les Bleus je tom prilikom pobijedio 1-0 autogolom Jana Vertonghena u 85. minuti i traže svoje prve bodove u novoj avanturi Lige nacija nakon što su u petak izgubili 3-1 kod kuće od Italije u prvom susretu. Belgija je protiv Izraela u Debrecenu slavila 3-1 uz pomoć dva pogotka Kevina De Bruynea i pobijedila po prvi put u tri utakmice. Pobjednici u posljednja tri međusobna susreta - Francuzi - sigurno imaju psihološku prednost u odnosu na svoje protivnik - i poraz u petak će ih potaknuti na akciju. Dok je Belgija povremeno blistala na otvaranju Lige nacija, još uvijek izgledaju nesigurno u obrani, a Kylian Mbappe i ostali trebali bi iskoristiti sve pogreške.

Izrael - Italija, 20.45

(Nogomet, Liga nacija A)

Italija će nastojati nadograditi spektakularan početak svoje nove sezone u Ligi nacija kada ode na gostovanje u Budimpeštu. Azzurri idu u Mađarsku - gdje će se utakmica igrati iz sigurnosnih razloga - s već tri boda u torbi; u međuvremenu, njihovi protivnici su poraženi od Belgije rezultatom 3-1. Ohrabrena njihovim podvizima u Francuskoj, Italija novog izgleda trebala bi se pobrinuti za rješavanje posla protiv izraelske momčadi koja nema međunarodnog znanja i iskustva. Uostalom, šest bodova u prva dva susreta postavila bi Italiju u sjajnu poziciju pred okršaj s Belgijom sljedećeg mjeseca u Rimu.

Norveška - Austrija, 20.45

(Nogomet, Liga nacija B)

Norvežane je prvi susret u ovoj skupini doveo do remija bez golova u Kazahstanu, iako je igrao Erling Haaland. Napadaču Manchester Cityja nedostaju dva pogotka da izjednači norveški rekord svih vremena, postigao je četiri gola u posljednje dvije međunarodne utakmice, uključujući hat-trick protiv Kosova u lipnju. To je jedina utakmica koju je Norveška dobila u zadnjih šest utakmica. Norveška nije uspjela pobijediti u posljednje dvije utakmice protiv Austrije. Austrijanci su kod kuće remizirali s Norveškom, ali su u posljednjoj utakmici ostvarili gostujuću pobjedu. Oni su prvi u ovoj skupini nakon prve utakmice zahvaljujući 1-1 remiju u Sloveniji.

Slovenija - Kazahstan, 20.45

(Nogomet, Liga nacija B)

Slovenija će nastojati zabilježiti svoju prvu pobjedu u svojoj ovom izdanju Lige nacija kada dočeka Kazahstan na stadionu Stožice u ponedjeljak navečer. Domaćini su u petak otvorili svoju Ligu B remijem protiv Austrije 1-1, dok je Kazahstan iste večeri odigrao neriješeno bez golova s ​​Norveškom i tako prekinuo niz od četiri uzastopna poraza. Hawksi se po prvi put natječu u Ligi B, nakon što su prošli put izborili napredovanje iz Lige C tako što su završili na vrhu Grupe 3 ispred Azerbajdžana, Slovačke i Bjelorusije. Kazahstan će izvući puno samopouzdanja iz remija s ​​Norveškom, ali Slovenija ovdje ima prednost kod kuće i Kekova će momčad vjerojatno uspješno riješiti ovaj zadatak.

Crna Gora - Wales, 20.45

(Nogomet, Liga nacija B)

Wales će nastojati nastaviti u istom ritmu nakon remija protiv Turske kada se susretne s Crnom Gorom Roberta Prosinečkog. Momčad Craiga Bellamyja osvojila je bod dobrodošlice u 0-0 remiju s Turskom, dok je Crna Gora otvorila svoj izazov u skupini 4 Lige B porazom od Islanda 2-0. Momčad Roberta Prosinečkog sada je u nizu od tri uzastopna poraza, a također su poraženi od Belgije i Gruzije u posljednje dvije prijateljske utakmice. Njihova posljednja pobjeda od 1-0 nad Sjevernom Makedonijom bila je krajem ožujka. Bit će ovo zanimljiv okršaj u kojem bodovi mogu otići na obje strane.

Turska - Island, 20.45

(Nogomet, Liga nacija B)

Nogometaši Turske su u novu kampanju Lige nacija krenuli remijem 1-1 protiv selekcije Walesa. Sada im na noge dolazi reprezentacija Islanda koja je u prvom kolu svladala Crnu Goru pobjedom 2-0. No, sada će Islanđanima ipak biti osjetno teže računati na bilo kakve bodove, budući da su Turci veliki favoriti pred svojim navijačima. Teško da će se ovdje odviti bilo šta drugo osim pobjede domaće reprezentacije.

Cipar - Kosovo, 18.00

(Nogomet, Liga nacija C)

Cipar je, potpuno iznenađujuće, slavio protiv Litve u prvom kolu Lige nacija i stigao do vrlo vrijednih bodova. Sigurno je to bilo veliko ohrabrenje za Ciprane, velike autsajdere skupine. Večeras ih očekuje susret na domaćem terenu protiv Kosova. Gostujuać reprezentacija je u statusu favorita, i teško da će domaći Cipar proizvesti još jedno iznenađenje u ovoj skupini. Povrh toga, Kosovu trebaju bodovi na kon 0-3 poraza od Rumunjske u prvom kolu.

Rumunjska - Litva, 20.45

(Nogomet, Liga nacija C)

Rumunjska je uvjerljivi favorit skupine, u prvom kolu su Rumunji slomili Kosovare s 3-0 i sda se nadaju novoj bodovnoj žetvi. U goste im pristiže reprezentacija Litve koja je upisala porza u prvom kolu i kojoj također trebaju bodovi. Međutim, ipak su Rumunji kvalitetniji, igraju pred svojim navijačima i sve osim njihove pobjede bi bilo veliko iznenađenje.

 Sherif M. - Fett J., 11.00

(Tenis, WTA Monastir)

Jana Fett je ove sezone ponudila dosta dobrog tenisa i sada traži nastavak dobre forme. Trenutno se nalazi na turniru u tuniškom Monastiru u kojem ju očekuje ogled protiv egipatske tenisačice Mayar Sherif. Što se tiče uloge favoritkinje ona bi ipak trebal pripasti Egipćanki koja je trenutno 89. igračica svijeta, dok ej Fett na 109. mjestu WTA ljestvice. No, tvrd podloga bi mogla odgovarati hrvatskoj tenisačici, stoga nas očekuje tvrd meč.

 Nizozemska U21 - Gruzija U21, 20.00

(Nogomet, Euro U21 kvalifikacije, Grupa C)

Nizozemska mlada reprezentacija dominira skupinom C u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Nizozemci imaju osam pobjeda u posam posljednjih osam utakmica, uz gol razliku 26-2. Sada im u goste dolazi reprezentacija Gruzije koja je na 16 bodova i drugom mestu skupine. Gruzijci imaju pet pobjeda, remi i poraz, ali u ovoj utakmici se nemaju čemu previše nadati.

Igre na sreću mogu izazvati ovinsost. Igraj odgovorno 18+

 


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti