Najava dana: Počinju nova kola u europskim ligama, ali i polufinale futsal prvenstva

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 19.04.24. | 08:00

Ovo su najzanimljivije utakmice dana.

Zrinski Osječko – BSK Bijelo Brdo, 17.00

(Nogomet, 1.NL)

Zrinski i dalje predvodi ligašku ljestvicu, no uvjerljivi Šibenik puše im za bradu. Momčad iz Jurjevca mora svaku utakmicu pobijediti, a sada im na Gradski vrt stiže regionalni suparnik iz Bijelog Brda. BSK se bori za ostanak, ima dva boda više od zone spasa i bodovi su u današnjoj utakmici presudni objema momčadi. Ipak, Zrinski u dvoboj ulazi kao priličan favorit.

Genoa – Lazio, 18.30

(Nogomet, Serie A)

Genoa ovaj dvoboj dočekuje sigurna od ispadanja, a Lazio je u grčevitom pohodu na Europu. U četiri dosadašnje utakmice na klupi Igor Tudor upisao je dvije pobjede i dva ipak bolnija poraza, od Juventusa u Kupu i Rome u gradskom derbiju. Sada želi dohvatiti prvu gostujuću pobjedu, a na suprotnoj strani nalazi im se neugodni klub Milana Badelja.

Cagliari – Juventus, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Cagliari je iznenadio cijelu Italiju remiziravši na San Siru s Interom 2-2. U zadnja tri kola otočani su osvojili pet bodova i odmaknuli se od zone ispadanja, ali i dalje im je neugodno, budući da je Frosinone na -4. Juve će iduće sezone igrati Ligu prvaka, ali naslov neće osvojiti. No, i njima se Roma približava tako da i Stara Dama mora biti 'alert'.

Eintracht Frankfurt – Augsburg, 20.30

(Nogomet, Bundesliga)

Nakon samo dva osvojena boda u zadnja četiri kola, Eintracht je kompromitirao svoju naizgled sigurnu poziciju u Konferencijskoj ligi. No, nakon četiri kola bez pobjede, Augsburg im se približio na -3 i ako gosti danas pobijede, Eintrachtu će biti veselo. U domaćem sastavu za utakmicu će konkurirati Hrvoje Smolčić, a za goste Dion Drena Beljo i Kristijan Jakić, ex-igrač Eintrachta.

Athletic Bilbao - Granada, 21.00

(Nogomet, LaLiga)

Nakon što su Baski proslavili osvajanje novog kupa, sada se okreću završnoj borbi za plasman u Ligu prvaka. Atletico Madrid im bježi četiri boda te Bilbao danas mora slaviti protiv pretposljednje Granade. Gosti su slavljem u posljednjem kolu zadržali matematičke šanse za ostankom, no minimalne su šanse da će u posljednjih sedam kola nadoknaditi sedam bodova zaostatka za Celtom.

Al Nassr - Al Feiha, 17.00

(Nogomet, saudijska Pro liga)

Al Nassr bilježi, ipak, razočaravajuću sezonu. Naslov prvaka gotovo sigurno neće osvojiti, ispali su iz Lige prvaka, a Al Hilal ih je pobijedio i u polufinalu Superkupa. Sada žele zadržati matematičke šanse za naslovom, a u goste im dolazi deveti Al Feiha koji je čvrsto utaboren na sredini ljestvice. Al Nassr je današnjeg suparnika svladao u Ligi prvaka, kao i u prvoj utakmici u sklopu prvenstva.

Zadar - Budućnost, 19.00

(Košarka, ABA liga)

Hrvatski prvak i jedini preostali hrvatski predstavnik u ABA ligi dočekuje Budućnost u drugoj utakmici četvrtfinala natjecanja. Budućnost vodi s 1-0 u seriji nakon što je prije šest dana u Podgorici slavila s velikih 31 poenom razlike (100-69). Zadranima ne ide u prilog činjenica da su od Budućnosti izgubili u zadnjih šest susreta, a u tekućoj sezoni gubili su s 30, 10 i 31 poenom razlike...

Square - Olmissum, 19.00

(Futsal, HMNL)

U prvoj utakmici polufinala prvenstva Hrvatske u redovnom dijelu prvoplasirani Square dočekuje četvrti Olmissum. Iako je Square u redovnom dijelu prvenstva osvojio čak osam bodova više od Olmissuma, Gusari su Gospare u Dubrovniku svladali sa 7-3, a dvoboj u Omišu završio je 1-1. Ne samo to, nego je Square u 14 međusobnih susreta slavio samo dva puta, a u posljednjih sedam Olmissum ima šest pobjeda, a zadnji dvoboj završio je remijem.

Stanoinvest Futsal Pula - Futsal Dinamo, 20.00

(Futsal, HMNL)

U tri dosadašnja susreta ove sezone nije bilo pobjednika, barem ne nakon 40 minuta igre. Dva prvenstvena sreaza završila su podjelom bodova, a u Kupu je Futsal Pula prošla u finale nakon boljeg raspucavanja šesteraca. Obje momčadi u osnovnom dijelu prvenstva osvojile su jednak broj bodova, obje momčadi imaju i nekoliko reprezentativaca (kao i Square i Olmissum) koji su u utorak izborili plasman na Svjetsko prvenstvo, tako da možemo reći kako je ovdje riječ o susretu dvije igrački i taktički vrlo izjednačene momčadi.

Pavić/Arevalo - Dodig/Skupski, 11.00

(Tenis, ATP Barcelona - parovi)

Hrvatska će imati predstavnika u polufinalu ATP turnira u Barceloni, barem u parovima. Mate Pavić igra u paru sa Salvadorcem Marcelom Arevalom, a Ivan Dodig s Britancem Nealom Skupskijem. Pavić i Arevalo cijelu godinu igraju zajedno. Osvojili su Hong Kong, a nedavno su dogurali do polufinala Monaca. Dodig i Skupski su, pak, do sada odigrali samo jedan meč u osmini finala Barcelone kada su s 2-0 u setovima svladali Murrayja i Venus.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti