Facebook Havnar Bóltfelag
Facebook Havnar Bóltfelag

Bijeli će trenirati na umjetnoj travi kako bi na Ovčjim Otocima bili - pravi

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.07.24. | 17:36

Gattuso ništa ne prepušta slučaju

Hajduk će u četvrtak gostovati na Ovčjim Otocima gdje će putovati nešto ranije kako bi se priviknuli na vremenske uvjete te isprobali teren na kojima ih čeka uzvrat s HB Tórshavnom u 2. pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Bijeli tamo 'nose' prednost od 2-0 izborenu na dobro popunjenom Poljudu koji je tako bio najposjećeniji stadion u svim prvim utakmicama 2. pretkola KL-a (28488 gledatelja) što je jedinstven podatak, no u fokusu Gennara Gattusa je u drugom susretu odigrati još bolje te proći dalje.

Zato će, kako je najavio, nogometaši Hajduka i u okolici Splita u nedjelju i ponedjeljak trenirati na umjetnoj travi, ali ne u Prugovu kako se spominjalo na konferenciji za medije, već u obližnjem Stobreču, na terenu Primorca koji koriste i mlađe kategorije Bijelih zato što je najsličnija onoj koja ih čeka u Tórshavnu.

Tako će se u nedjelju i u ponedjeljak vježbati u Stobreču na umjetnoj travi kako bi Bijeli uzvratu bili pravi.

Drugačije je na toj podlozi, lopta drugačije odskače, osjećaj nije kao na prirodnoj travi, stoga se treba priviknuti.

Stadion na kojemu će se igrati u četvrtak u 21 sat po hrvatskom vremenu uz prijenos na MAXSportu 1 i HDTV-u, može primiti oko pet tisuća gledatelja, a na Ovčjim Otocima će sigurno biti 'praznik' kad dolazi klub koji u svojim redoima ima igrače koji su na svjetskom glasu poput Ivana Perišića, Ivana Rakitića i Marka Livaje.

Nakon utakmice na Atlantiku, Bijele čeka povratak u Split gdje će se pripremati za otvaranje prvenstva sa Slaven Belupom u nedjelju u 21 sat, a u ponedjeljak će, ukoliko prođu HB Tórshavn, na ždrijebu u Nyonu saznati tko im može biti suparniku u play-offu Koferencijske lige.

Prije toga će se bolji iz susreta HB Tórshavna i Hajduka, sastati s poraženim iz 2. pretkola Europske lige u dvoboju Trabzonspora i Ružomberoka u kojemu Turci baš kao i Bijeli imaju zalihu od 2-0, ali ostvarenu u gostima. (dku) 



 


 


Tagovi

HajdukGennaro GattusoHB TórshavnKonferencijska ligaždrijebSlaven BelupoHrvatska nogometna ligaOvčji Otoci

Ostale Vijesti