REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Španjolci pažljivi nakon kiksa na Euru: „Ulogu favorita ostavljamo drugima“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.07.24. | 17:05

Oni su uvijek tu, ali sada je i njihovo samopouzdanje malo poljuljano

Mogu proći godine i turniri, a španjolska se rukometna reprezentacija uvijek iznova vraća u borbu, no ovog puta s malo jačim utegom. Nakon lošeg Eura u siječnju, španjolska rukometna reprezentacija želi se u Parizu iskupiti, ali radit će to pažljivo, bez velike pompe. Baš tako je njihov plan i najavio Alex Dušebajev, jedna od njihovih glavnih zvijezda. Španjolska Olimpijske igre otvara protiv Slovenije, a u posljednjem susretu skupine čeka ih naša reprezentacija.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Fokusirani smo i ekipa je vrlo uzbuđena nakon teških priprema. Sada je vrijeme da manje treniramo, a više da zadržimo fokus i pogled na utakmice", rekao je u razgovoru za Marcu pa govorio i o njihovim nadanjima ogovorivši na pitanje ciljaju li visoko.

"Da i ne. Jasno ciljamo na prvu utakmicu. Proći skupinu i ući u četvrtfinale. Znamo da što lakše dođemo do prolaska i boljeg plasmana u prvoj fazi, to će biti bolje za četvrtfinale. To će biti ključna točka i ona koja će označiti put do medalja. Dakle, kao cilj, da, idemo na pobjedu. Idemo na medalje. Ali temeljno nam je pobijediti u svakoj utakmici, dan za danom jer je dinamika ključna za suočavanje s odlučujućom fazom na najbolji način.

Što ste zaključili iz kiksa na Euru?

"Bila je to prekretnica. Bilo je to prvi put da smo išli na prvenstvo i prošli loše. Nismo bili na visini zadatka. No utakmice prije Igara trebale bi nam služiti kao podsjetnik, kao pozitivno pojačanje i da znamo da možemo pobijediti svakoga, ali ako nismo na visini zadatka, patimo s mnogim reprezentacijama."

Vidite li se kao jednog od favorita za osvajanje medalje?

"Naravno da ne. Ne dižemo glas i idemo mirni jer znamo tko smo i što možemo učiniti. Listu favorita ostavljamo drugima. Španjolska ide dan po dan, kako turnir bude odmicao, to će se mijenjati i znat ćemo u kakvoj smo formi. Ali siguran sam u našu konkurentnost i u to da možemo pokušati pobijediti bilo koga."


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

ATP ParizPariz 2024španjolska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti