Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL

Dinamo još nije odustao od Miereza, čeka se zimski rok

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 26.07.24. | 13:00

Dinamo nije birao načine da privuče Miereza u Maksimirsku 128, ali za sada je Osijek ostao čvrst u svom stavu da neće prodati napadača konkurentskom klubu ispod cijene. Međutim, ugovor ide svome kraju i mijenjaju se pregovaračke pozicije

Kada je Osijek imao svoje ljetne pripreme u Svetom Martinu na Muri, stigli smo u hotel gdje je odsjela momčad koju je onda vodio Nenad Bjelica. Sjeli smo na terasu, naručili međimursku gibanicu koje je ondje besprijekorna i čekali trenera Osijeka da nam se pridruži na čašici razgovora. U tom trenutku pred hotelom se parkirao automobil osječke registracije u koji je ušao Ramon Mierez i brzo nestao iz vidokruga.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Ostao si bez napadača”, rekli smo Bjelici koji je reterirao:

“Dao sam im slobodno poslijepodne i došla mu je supruga. Ramonu je jako stalo do obiteljskog okruženja, to ga puni energijom. I da nemaju slobodno - dao bih mu ga zbog toga”, objasnio nam je Bjelica, poznat po svojim trikovima i socijalnim vještinama koje koristi kako bi izvukao od svojih igrača ono najviše što može. Usput nam je objasnio kako je Ramon Mierez drugačiji od svih.

“Ima neviđen karakter. Pobjednički. Bilo na treningu, bilo na utakmicama - ide u kost”, objasnio je Bjelica zaključivši kako je privilegij trenirati takve igrače.

U četvrtak smo tome svjedočili na Opus Areni. Ramon Mierez odigrao je simultanku s Levadijom. Izvukao je Osijek iz rezultatskog ponora te u samo 26 minuta zabio hat-trick. Sva tri gola spremio je u mrežu - lijevom nogom.

I odmah pokrenuo zazivanja na društvenim mrežama. Jasno je da Dinamovci žale što nije uspio niti jedan od pokušaja da se Miereza privede u Maksimir. Htjeli su ga i na Poljudu, ali već je bilo kasno. Odmah po dolasku Jose Boto je shvatio kakvog dragulja ima u svlačionici te izvjesio cijenu koja je odbila potencijalne kupce iz HNL-a.

Ime Ramona Miereza već je neko vrijeme debelim flomasterom označeno u Maksimirskoj 128. Prvi pokušaj da ga se dovede u Dinamo bio je prošle godine. Znate već za onu čuvenu priču da je društvo iz Maksimira stiglo na pregovore u Gradski vrt dok ih je delegacija Osijeka čekala na Pampasu. Doduše, kasnije je Podnar, koji je uz Miličevića i Ivesa Čakaruna bio dio te delegacije, demantirao priču. I tu je zapravo Mierez bio najbliži Dinamu jer su na stolu bile konkretne cifre. Međutim, one su bile prilično daleko i društvo se u Zagreb vratilo neobavljenog posla. Spominjala se cifra od četiri milijuna eura odštete.

Još jedan pokušaj, doduše prilično amaterski, bio je dan nakon što je Dinamo pobijedio Osijek preokretom 3-2 u rujnu prošle godine. Naime, tada je dio klupske vrhuške iz Maksimira ostao u gradu na Dravi da bi se drugi dan sreo s Mierezom i pokušao ga privoljeti na dolazak a da su pri tome zaobišli upravu kluba. No, Osijek je mali grad u kojem teško da nešto takvo može ostati neprimijećeno. Isti trenutak su svi bili upućeni i to je nešto što je službeni Osijek jako zamjerio Dinamu.

Tijekom idućeg prijelaznog roka vlasnik autorizacije za eventualni transfer u Dinamo bio je zagrebački agent Matej Škegro, a suglasnost je dobio od Mierezova agenta Hernana Bermana. Upućeni nas uvjeravaju kako je upravo amaterski pokušaj da se ide direktno na igrača rezultirao time da Argentinac nije došao u Dinamo. Na veliku žalost Sergeja Jakirovića koji nije krio da mu je Mierez prva želja otkako je došao u Dinamo. I danas bi ga prije svih htio vidjeti u svojoj svlačionici.

I u ovom prijelaznom roku vjerojatno je bilo signala, sigurni smo i neformalnih razgovora oko Miereza. Pogotovo u trenucima dok je Dinamo konkurentu u borbi za naslov prepustio Nikolu Čavlinu. Međutim, očito se nije dogodilo ništa konkretno po tom pitanju i Mierez je sezonu počeo u Osijeku. Zapravo, prema informacijama Germanijaka, Jose Boto se postavio prilično principijelno tijekom razgovora. Sportski direktor Osijeka prije je spreman držati Miereza do kraja ugovora nego ga prodati u Dinamo. Razlozi? Portugalcu je jako stalo do mišljenja navijačkog puka i ne želi si stvoriti minus prodajom od koje ionako ne bi imao ništa...

I za očekivati je kako će na koncu Mierez ostati do zime u Osijeku. No, tada se bitno mijenjaju pregovaračke pozicije. Naime, u zimu će Mierez ući u posljednjih šest mjeseci ugovora što znači da će moći sam pregovarati sa zainteresiranim klubova kojih sigurno neće manjkati. A to ujedno i znači da će Osijek imati posljednju priliku da unovči svog golgetera jer već iduće ljeto Mierez će moći besplatno napustiti Pampas. I to je nešto na što u Maksimiru ozbiljnu računaju. Iako, kako je Mierez krenuo - bojimo se da će konkurencija za El Tora biti poprilična i financijski moćnija!



Tagovi

Ramon MierezNK OsijekGNK DinamoHNLLjetni prijelazni rok 2024.prijelazni rok

Ostale Vijesti