Davor Javorovic/Pixsell
Davor Javorovic/Pixsell

Senzacionalni El Toro vodi Osijek prema idućoj euro rundu!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 25.07.24. | 21:55

Tek 26 minuta trebalo je Argentincu da zabije hat-trick, poništi početno vodstvo Levadije i osigura Osijeku finu prednost pred uzvratnu utakmicu u Estoniji.

Osijek je na krilima El Tora odškrinuo vrata sljedeće europske runde. Na Opus Areni je Ramonu Mierezu trebalo tek 26 minuta da u jednoj simultanki razbije obranu Levadije, zabije tri komada i pokaže kakvog dragulja Osijek ima u svojoj svlačionici. Dvoboj je završen s 5-1 a osim Miereza strijelci su bili Guedes (35.) i Bukvić (68.), dok je za goste bio precizan Yakovlev (8.)

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Još se nisu niti smjestili navijači na tribine Opus Arene, a pogled na semafor sugerirao je da gosti vode. Očito će trebati vremena da se uigra zadnja linija Osijeka s obzirom na to da su stoperi zaboravili na Felipe Felicia čiji prvi pokušaj Čavlina odbija, ali Yakovlev je u onom drugom bio precizan.

Međutim, kada u momčadi imaš Ramona Miereza, onda si možeš priuštiti poneki kiks. U idućih dvadesetak minuta Ramon Mierez je tri puta matirao gostujućeg vratara i odškrinuo vrata sljedeće europske runde.

Minutu je trajalo vodstvo gostiju kada je Mierez primio jednu dugu loptu Čavline i preciznim udarcem zatresao mrežu.

A da greške posljednje linije nisu bile tek ekskluziva domaćina pobrinuo se Mavretič koji ničim izazvan idealno upošljava Miereza. Argentinac je izašao pred vratara, elegantno ga zaobišao i doveo Osijek u vodstvo. Hat-trick stigao je u 26. minuti. Sve je sam napravio Argentinac, izborio se za loptu, otarasio se Heitora pa je znalački poslao u nebranjeni kut Vallnerove mreže...

Do odmora Osijek je zabio još jedan gol. Jugović je dijagonalom pronašao MIereza koji gura u priliku Guedesa. Oštar udarac i Vallner je po četvrti put kapitulirao.

U nastavku je Coppitelli izašao s jednom izmjenom. Duartea smo očekivali od prve minute, ali priliku je dobio u nastavku umjesto Mkrtčjana. Gosti su preuzeli određeni rizik u igri, sve češće prijetili ali obrana Osijeka lako je izlazila na kraj s tim pokušajima, a najozbiljniju priliku imao je Ainsalu, no njegov pokušaj otklonio je Čavlina sigurnom intervencijom. I onda je Osijek stigao do “petarde”. Pušić je pronašao Bukvića koji je nekoliko trenutaka ranije zamijenio Matkovića. Sjajna reakcija Bukvića značila je peti pogodak u mreži Levadije. Do kraja utakmice gosti su imali priliku ublažiti poraz ali Čavlina pa nevjerojatan promašaj gostujućeg napadača sačuvale su visoko vodstvo Osijeka i trijumf koji se mora potvrditi za tjedan dana u Tallinu.


Nakon “prvog poluvremena” sasvim je izvjesno kako ćemo u sljedećoj rundi gledati dvoboj Osijeka i Zire. Naime, predstavnik Azerbejdžana je u prvoj utakmici svladao slovačkog DAC-a iz Dunajske Strede s čak 4-0 te će uzvrat u Bakuu biti formalnost, baš kao i ovaj Osijeka u Estoniji. Inače, prvi dvoboj sljedeće runde trebao bi se igrati u Osijeku 8. kolovoza, dok je uzvrat tjedan dana kasnije.

Osijek - Levadia 5-1

Opus Arena. Gledatelja: 8028.

Sudac: Jacob Karslen (Danska). Pomoćnici: Victor Skytte i Martin Markus (Danska). Četvrti sudac: Jens Maae.

Strijelci: 0-1 Yakovlev (8.), 1-1 Mierez (9.), 2-1 Mierez (18. as. Čavlina), 3-1 Mierez (26.), 4-1 Guedes (35. as. Mierez), 5-1 Bukvić (68. as. Pušić)

Žuti kartoni: Mkrtčjan (Osijek); Pedro (Levadia)

Osijek (4-3-3): Čavlina - Guedes, Mkrtčjan (od 46. Duarte), Jelenić (od 73. Vrbanac), Jurišić - Soldo (od 82. Mikolčić), Jugović (od 63. Lima), Nejašmić - Matković (od 63. Bukvić), Miérez, Pušić.

Levadia (4-3-3): Vallner - Tur, Heitor (od 46. Schjonning-Larsen), Peetson, Fomba, Yakovlev (od 81. Rossnupp) - Pedro, Mavretič (od 71. Liivak), Ainsalu, Musaba (od 71. Lopes-Gomes) - Felicio (od 46. Kirss).



Tagovi

NK OsijekKonferencijska ligaRamon MierezLevadia Tallinn

Ostale Vijesti