Davor Javorovic/Pixsell
Davor Javorovic/Pixsell

Jose Boto bio je najsretniji čovjek na Opus Areni

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 26.07.24. | 08:28

Osijek se predstavio u sjajnom izdanju svojim navijačima i ispisao sjajnu pozivnicu za sve ono što ih čeka u ljetnim mjesecima na Opus Areni

Na kraju to je ispao jači trening za Osijek. Iako je Federico Coppitelli u najavi etiketirao Levadiju kao najjačeg moguće protivnika u ovom stupnju natjecanja, evidentno je bilo da je Osijek druga planeta u odnosu na goste iz Tallinna.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kao što je jasno bilo da je to klasična pila naopako od strane trenera s ciljem da mu igrači ozbiljno shvate europsku premijeru. I shvatili su. Ozbiljno je Osijek krenuo u sezonu, unatoč prvom golu Levadije koja je bila plod činjenice da je Stjopa Mkrtčjan jednostavno zaboravio da iz auta nema zaleđa pa ostavio napadača Levadije potpuno samog ispred Čavline.

U nastavku je sve sjelo na svoje mjesto. Ponajviše, naravno, zahvaljujući Ramonu Mierezu koji je pokazao svu raskoš svog napadačkog talenta. Odigrao je Osijek odlično poluvrijeme da bi u onom drugom spustio malo tempo. Pazili su na ozljede, čuvali snagu s obzirom na to da su igrali protiv suparnika koji je u natjecateljskom ritmu i rutinski priveli utakmicu svome kraju. Bila je jasna razlika u kvaliteti a što sugerira i konačan rezultat. Nikada Osijek nije postigao tako visoku pobjedu u europskim natjecanjima i to će donijeti sasvim sigurno pozitivan efekt na idućim utakmicama.

Naime, s “petardom” se Osijek zahvalio publici na dolasku. Ispoštovali su svoje navijače pristupom koji je bio na očekivanoj razini i to će im se vratiti u sljedećim utakmicama kada će se tražiti mjesto više na Opus Areni. Sada je najbitnije odraditi uzvrat bez kartona i ozljeda te se okrenuti najvjerojatnije Azerima koji su s 4-0 prošli kroz Slovačku i pokazali da se radi o ozbiljnijem protivniku od Levadije.

Sezonska premijera pokazala je još neke pozitivne stvari u Osijeku. Poput one da se pogodilo s igračima koje je Jose Boto doveo na Pampas.

Nikola Čavlina teško da može biti krivac za gol koji je više greška obrane koja je ostavila Felicija usamljenog. Sve ostalo odradio je na visokoj razini i izvjesno je kako mrežu Osijeka čuva vjerojatno najbolji vratar HNL-a. Na njemu je da to potvrdi kroz sezonu.

Luka Jelenić odigrao je korektnu utakmicu. Coppitelli ga je izvadio iz igre nakon starta suparnika, vjerojatno da ga sačuva. Trebat će još neko vrijeme da se uigra ta zadnja linija kako im se ne bi događale amaterske greške poput ove za gol Levadije, ali Jelenić je pojačanje.

Marko Soldo također u sebi ima potencijal za velike stvari. Za njega je sjajno što igra uz Nejašmića jer puno je lakše prilagoditi se u novoj sredini kada stojiš uz Neju.

Od Lime nismo vidjeli puno jer je ušao u igru kada se utakmica pomalo razvodnila, ali bit će prilike jer je jasno kako će Osijek ovaj uvodni dio sezone, a nadamo se i puno više od toga igrati na više kolosijeka.

Na koncu, debi je imao i trener Federico Coppitelli. U najavi je bio prilično jasan o idejama koje želi usaditi u svojoj prvoj seniorskoj misiji. Izvedba je bila jako dobra. Iako je Coppitelli iz sorte trenera koje je teško zadovoljiti jer je nakon “petarde” pričao o određenim nedostacima, jasno da je njegov debi prošao u pozitivnim tonovima. Vidi se njegov rukopis na primjeru Jugovića kojeg je gurnuo na “desetku”.

Ne ulazimo u što je Coppitelli sanjao, ali da mu je netko ponudio prvi seniorski nastup na klupi u kojem će ostvariti povijesni rezultat uz sjajan ugođaj na odličnom stadionu, sigurni smo da bi ga objeručke prihvatio.

Pobjeda je ovo svojevrsna i za Josea Bota koji je dobio odriješene ruke, pa uz pritisak koji se stvorio i određene stvari koje su se događale van travnjaka, stigao do otvaranja sezone na najbolji mogući način. I prilično smo sigurni kako je Portugalac bio najsretniji čovjek ove ljetne večeri na Opus Areni. Kamen težak tonu polako je počeo padati s njegovih leđa.

Na svima njima je da nastave ovim putem i utabanom stazom jer na ovim prostorima minula ostavština malo vrijedi. Svaka utakmica je novo dokazivanje. I za Čavlinu, Soldu, Jelenića, Limu, Coppitellija, Bota...



Tagovi

NK OsijekKonferencijska ligaFederico CoppitelliNikola ČavlinaJose BotoLuka JelenićHNL

Ostale Vijesti